Poké bowl maar dan carnivoor/keto

Poké bowl maar dan carnivoor/keto

juni 19, 2023 0 Door Veerle

Wellicht ken je de zogeheten Poké Bowls als kleurige, gezellige gerechten die enkele jaren terug ineens razend populair waren. Vaak zit er vis in, omdat dit in het land van herkomst gebruikelijk is. Dus heb je genoeg van hamburgers eten, probeer dit recept eens uit! Onze versie van een Poké Bowl is echt totaal anders, en eigenlijk geen echte Poké Bowl te noemen. Hij ziet er ook minder gezellig uit, want carnivooreten ziet er u eenmaal niet zo feestelijk uit als veganistisch eten. De enige garantie die ik kan geven is dat onze versie lekkerder én zeker voedzamer is!

Voor twee mensen

Boter Reizende StrijdsterIngrediënten:

– 650 gram gehakt (Of meer/minder gram. Grasgevoerd rundvlees heeft altijd de voorkeur)
– Feta
– Geraspte jonge/belegen kaas
– Yoghurt (Turkse is lekker stevig)
– Ghee/roomboter
– Roomboter
– Zout (en eventueel kruiden)
– (Ontbijtspek)
– (Worst)
– (Ei)
– (Augurken)
– (Kimchi)
– (Komkommer)

Het hoofdingrediënt is gehakt, liefst rundgehakt of anders half om half met lam of varken. Rundvlees heeft echter altijd de voorkeur, liefst van goede kwaliteit. Van dit gehakt maak je één grote burger of een paar kleine. Met zout, en naar wens kruiden. Wij zijn nogal van de kruiden, en doen er af en toe verse knoflook in. Dat is op eigen invulling dus. Je bakt ze aan weerszijden zodat er een lekker korstje op zit. Ghee is een aanrader, omdat dit een hogere verbrandingstemperatuur heeft dan boter.

Terwijl het vlees in de pan ligt te braden schep je twee of drie eetlepels yoghurt op een diep (pasta)bord of een kom. Je kunt hier nog roomkaas aan toevoegen, als je in een echt kazige bui bent. Verder eten wij er vaak een paar augurkjes en wat plakjes komkommer bij. Rick eet er nog kimchi bij, en roert nog wat sambal door de yoghurt (hij blijft toch een pittig baasje).

Daarnaast kun je er plakjes boten bij snijden, die je dus koud erbij eet. Je hebt nu eenmaal vet nodig, en koude boter valt bij de meeste mensen beter dan gesmolten boter. Het legt er maar helemaal aan wat je zelf prettig vindt.

Mocht je fan zijn van eieren, en er tegen kunnen, is dat een lekkere toevoeging. Hetzelfde geldt voor ontbijtspek en worstjes. In principe kun je er van alles bij gooien om het een extra feestje te maken.

Zodra je aan beide kanten de burger hebt gebakken hak je de boel in stukken, voeg je de feta en geraspte kaas eraan toe, en roer je dit snel door elkaar. Zorg je dat het gehakt niet helemaal doorbakken is en droog wordt. Voeg het gehakt bij de andere dingen op het bord.

Als het goed is heb je nu een bord met verschillende elementen die je samen of los van elkaar kunt eten. Dit maakt het toch een andere eetbeleving dan een burger of enkel geruld gehakt.

Eet smakelijk!

 
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.