Probeer Jezelf Eens Iets Te Ontzeggen

Probeer Jezelf Eens Iets Te Ontzeggen

augustus 16, 2023 0 Door Veerle

Sinds drie jaar ben ik me veel meer in de geschiedenis aan het verdiepen, en wat mij opvalt, is hoe slap we als mensen in het westen zijn geworden. Ons leven in het westen is, gezien in het licht van de geschiedenis, al geruime tijd erg comfortabel en gemakkelijk.

Wij als mensen zijn hierdoor behoorlijk veranderd, inclusief onze houding. We hebben het idee dat we dingen verdienen en gaan moeilijke zaken graag uit de weg. We ontzeggen onszelf niets en hierdoor trainen we onszelf om de weg van de minste weerstand te volgen, omdat we ons dan comfortabel voelen. Zodoende negeren we ook vaak dat wat ons wereldbeeld en dus onze realiteit kan aantasten. De neiging om een leugen boven de waarheid te verkiezen is zeer prevelend in onze maatschappij.

Deze manier van doen creëert een schadelijke en toxische omgeving, wat we steeds duidelijker kunnen zien. Dit zal steeds meer escaleren, wanneer we niet in de eerste plaats ervoor zorgen dat we zelf wat steviger in onze schoenen staan. Je kunt niet de mensen om je heen veranderen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je zelf wat meer karakter en discipline ontwikkelt.

Gemak maakt Zwak

In onze huidige tijd kunnen we gemakkelijk aan eten, drinken en vermaak komen wanneer we dit willen. Dit maakt ons lui, traag en zeer zwak van wil. Het is daarom belangrijk om discipline te ontwikkelen, zodat je ervoor kan zorgen dat je niet langer een slaaf bent van elke impuls die je voelt.  We worden weliswaar beloond met ‘een goed gevoel’, maar dat het ons een goed gevoel geeft, betekent niet dat het daadwerkelijk goed voor ons is.

Een maand lang geen TV

Hoe ontkom je eraan dat je aan elk impuls toegeeft die je een goed gevoel geven? Door jezelf dingen te ontzeggen. Begin met bijvoorbeeld een maand lang de televisie uit te laten. Geen series, films, nieuws, praatprogramma’s om je af te leiden, onrustig of boos te maken, en te indoctrineren. Daarbij hoort ook je Smartphone na zes uur ‘s avonds op vliegtuig modus zetten, zodat je het internet niet meer op kan om jezelf af te leiden. Wellicht is dit een nog grotere uitdaging voor je dan de televisie uitlaten. Maar zul je zien dat door jezelf dit te ontzeggen, je meer ruimte in je leven krijgt.

Reizende Strijdster Gekochten JournalistenWat doen in plaats van TV Kijken?

In plaats van hersenloos scrollen en tv kijken ga je iets doen wat je daadwerkelijk verrijkt. Bijvoorbeeld die klussen die in het huis normaal blijven liggen, kun je nu oppakken. Door de extra tijd die je hebt, kun je iemand helpen die je hulp nodig heeft. Je kunt werkelijk tijd doorbrengen met je gezin. Spelletjes spelen of een gesprek van niveau voeren. Of als je alleen bent een goed boek, wat al een tijd op je ligt te wachten, lezen. En wie weet bevalt dit zo goed dat je dit vaker gaat doen na die ene maand. Misschien mis je het gevoel dat de televisie je geeft helemaal niet meer. Daarna kun je kijken of er andere dingen in je leven zijn die jou niet dienen en die je steeds zwakker maken als mens. Denk aan gehoor geven aan elke smeekbede van je hongerige lichaam dat eigenlijk niet altijd goed voor je is. Dat kan van alles zijn. Teveel en/of slecht eten, maar ook masturbatie of seks, een fles drank legen of andere drugs gebruiken, of eindeloos in bed blijven liggen.

Denk eens na en ga eens na wat jij jezelf eigenlijk zou moeten ontzeggen en waarom. Laat het hier achter in de reacties.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.