Recept: (Carnivoor) Bruine Boter Hapjes

Recept: (Carnivoor) Bruine Boter Hapjes

januari 6, 2023 0 Door Veerle

Kleine zoete tussendoortjes zitten er niet echt in wanneer je het carnivoor dieet volgt. Natuurlijk kun je een keto cheesecake maken, maar dit is best wel veel werk en moet vrij snel gegeten worden.

Gelukkig heb ik één recept kunnen vinden dat je langer kunt bewaren én waardoor je meer vet binnen krijgt. Met als bonus een zoetige karamelachtige smaak die in je mond achterblijft. Dit zijn de Bruine Boter Hapjes. In veel recepten zie ik plastic lepels en silicone vormen staan, hier ben ik zelf geen fan van. Ik gebruik daarom alleen natuurlijke materialen.

Dingen die je in huis moet hebben om deze heerlijke snack te maken:

 • Boter (gezout of ongezout)
 • Grote RVS koekkepan (geen teflon)
 • Metalen of houten lepel (geen plastic)
 • Glazen ovenschaal

Tips voor het maken van Bruine Boter Hapjes

Je kunt verschillende dingen toevoegen aan de bruine boterhapjes om te variëren.

 • Stukjes bacon
 • Kaas

Andere tips:Boter Reizende Strijdster

 • Je kunt gezouten of ongezouten boter gebruiken, beide geven er weer een andere smaak aan.
 • Hoe langer je de boter bruin laat worden hoe intenser de smaak wordt, dus experimenteer om te kijken wat jij het lekkerste vind.
 • Je kunt je Bruine Boter Hapjes ook gebruiken om aan sauzen toe te voegen of met je vlees te eten.
 • Je kunt de Bruine Boter Hapjes het beste in de vriezer bewaren, zodat ze niet beschimmelen. Het duurt niet lang voordat ze zacht worden en je ze kunt eten.

Het Recept

Ingredienten

 • 2 pakjes boter

Instructies

Snijdt de boter in stukken, zodat ze sneller smelten. Zet je pan op het fornuis op een medium vuur, doe de in stukken gesneden boter erbij.

Smelt de boter in de pan en verlaag vervolgens de temperatuur. Je zult zien dat de boter aan de bovenkant begint te schuimen. Zorg ervoor dat je de zijkanten van de pan roert en schraapt.

Houd het goed in de gaten, want als het eenmaal bruin begint te worden, kan het heel snel gaan. Wanneer je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, haal dan de pan van het vuur zodra je ziet dat de boter goudbruin is.

Hoe donkerder het wordt, hoe intenser de smaak zal zijn. Zodra je boter naar wens bruin is, haal je de pan van het vuur. Laat de pan 5 minuten afkoelen.

Botersnack Reizende StrijdsterEenmaal afgekoeld, giet je de boter in een glazen ovenschaal en schraap je de pan om alle bruine stukjes erin te krijgen. Dit is namelijk waar je smaak zit.  Zorg ervoor dat je de boter in de ovenschaal roert, want de bruine stukjes zullen zich in de bodem nestelen.

Zodra je al je boter hebt opgebruikt, plaats je de ovenschaal in de vriezer. Eenmaal bevroren, haal je het uit de ovenschaal. Hierna snijdt je de Bruine Boter Hapjes het met een verwarmd mes in stukken.

Vervolgens doe je ze in een glazen pot en bewaar je ze in de vriezer of koelkast. Wanneer je ze een langere tijd wilt bewaren zou ik ze in de vriezer stoppen. Wanneer ze er snel doorheen gaan, dan kun je ze gewoon in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Bron
Keto brown butter bites

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love