Recept: Coquilles (Keto/Carnivoor)

Recept: Coquilles (Keto/Carnivoor)

augustus 16, 2022 0 Door Rick

Voordat ik overstapte naar het carnivoordieet at ik coquilles (Sint Jacobsschelp) alleen in restaurants. Als ik dit op de menukaart zag staan was het een acuut zekerheidje. De mislukte poging om die dingen zelf te bakken maakte al dat ik ze nooit meer wilde gaan bakken.

Nadat we een keer een soort carpaccio van coquilles aten ergens, eet ik ze tegenwoordig sowieso altijd rauw. Dit kun je trouwens bij de betere viszaak ook laten doen, zodat je ze ter plekke kunt eten. Wel fijn als je een dagje weg bent en trek hebt. Neem wel je portemonnee mee, want de vis wordt duur betaald.

Uiteraard kun je ze thuis zo wegschrokken. Maar laten we voor de grap een iets beschaafdere bereiding proberen.

Ingrediënten:

– Coquilles

– Zout
– Limoensap
– Mango azijn
– Chilivlokken

 Recept Rauwe Coquille Vis Reizende Strijdster Rauw Carnivoordieet Sint Jacobsschelp Carnivoor dieetUiteraard kun ze zo wegschrokken. Maar laten we voor de grap een iets beschaafdere bereiding regelen.

Snijd de coquilles in flinterdunne plakjes. Mooist is dat je het bordje eronder kan zien door de coquilles heen. In principe zijn ze al lekker zonder iets erop.

Mocht je het willen opleuken kun je een minibeetje marinade maken. Echt een paar druppels limoensap en twee theelepels mangosap of mango azijn. Sprenkel dit over de gesneden coquilles. Verder een snufje zout (zwart zout uit Hawaï bijvoorbeeld) en wat chilivlokken. Mango en chili zijn immers een klassieker.

Variaties zijn bijvoorbeeld marinades met andere soorten azijn, of met ‘brin’ die je hebt als je dingen als kimchi maakt of asperges inmaakt.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.