Recept: Frittata a la Rick

Recept: Frittata a la Rick

december 18, 2020 0 Door Rick

Frittata

Zoek je iets voor als je een dagje weg gaat en wat te eten wilt meenemen dat goed vult? Dan is dit zeker een optie. Een frittata met gehakt en kaas die ook koud lekker is.

Reizende Strijdster Header Carnivoor Recept ingredienten

Ingrediënten:

– 8 eieren
– 500 gram gehakt
– Feta

– Geraspte jonge/belegen kaas
– Ontbijtspek
– Ghee/roomboter
– Zout

 

Bereiding:

Reizende Strijdster Header Carnivoor Recept gehakt rullenBak het spek totdat het krokant is. Voeg toe hoeveel je lekker vindt. Ik gebruikte dit keer 5 plakjes.
Zout* het gehakt royaal en rul het daarna totdat het grotendeels doorbakken is in een flinke hoeveelheid ghee of boter (zeker 2 eetlepels). Uiteindelijk zal het gehakt nog meer garen als het ei toegevoegd is. Zelf gebruik ik het liefst lamsgehakt of HoH gehakt, vanwege het grotere deel vet. Daar teer je langer op als je in het bos aan het ravotten bent, of wat je ook aan het doen bent buitenshuis.
Kluts ondertussen de 8 eieren met een fReizende Strijdster Header Carnivoor Recept feta door het gehaktlinke schep zout* goed door elkaar zodat het eigeel vermengd is met het eiwit, zoals je een omelet maakt dus. Hoe meer je klopt hoe luchtiger de frittata wordt. Al met al geen hogere wiskunde.
Voeg naar smaak feta toe aan het gehakt in de pan. Op de foto zie je hoeveel ik er aan toevoegde. Uiteraard is dat geheel naar eigen wens. Roer de feta door het gehakt heen, net als het uitgebakken spek. Dat laatste verkruimel ik boven de pan. Voeg vervolgens het geklutste eimengsel toe, en zorg ervoor dat het gehakt bedekt is met ei. Het moet echt een zo glad mogelijk oppervlakte zijn. Op het einde de geraspte kaas erover strooien zodat je een mooi laagje kaas hebt.
* Persoonlijk gebruik ik best veel zout, maar dat moet je zelf weten. Zeker als ik een actieve dag heb merk ik dat dit beter gaat met wat (extra) zout in m’n systeem.

Reizende Strijdster Header Carnivoor Recept ei toevoegenNu alles in de pan ligt te pruttelen de hitte omlaag draaien, iets van stand 3 op een schaal van 9. Beter langer op laag vuur dan een zwarte bodem. Als het kan bedek je de koekenpan met een grote deksel zodat de bovenkant sneller gaar wordt. Het is in ieder geval noodzakelijk dat het ei helemaal gebakken is, anders wordt het geen stevig (en dus handig te snijden) geheel.Reizende Strijdster Header Carnivoor Recept geraspte kaas
Je kunt verder nog cool gaan lopen doen met een gasbrander om de kaas lekker te laten karamelliseren en een extra smaak toe te voegen daarmee.
Als het geheel doorbakken is de frittata af laten koelen en dus van het fornuis te halen. Als je de luxe hebt om het lang van tevoren te maken is dat natuurlijk het handigst. Zeker in de koelkast stolt het vet en wordt het een mooie stevige taart. Wij snijden het dan ook in punten zoals een taart. Wat het in zekere zin ook is. Maar dan hartig, en een stuk beter voor je. Ideaal mee te nemen in een afsluitbare bak. De frittata is zeker vijf dagen houdbaar, maar dit baksel is zo heerlijk dat je er toch niet zo lang mee doet.

Uiteraard is dit recept op talloze manieren te modificeren. Ander gehakt, andere stukjes vlees, organen, andere soorten kaas, noem maar op. Denk aan mozzarella & salami, parmaham met geitenkaas, quattro formaggi, of als je juist geen kaas wilt een frittata met enkel gehakt met stukjes droge worst en uitgebakken spek. Kruiden erdoor misschien, en als je helemaal in een gekke bui bent kun je er zelfs groente in gooien. 😉

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love