Recept: Gerookte Eiersalade (Carnivoor)

Recept: Gerookte Eiersalade (Carnivoor)

juni 20, 2022 0 Door Veerle

 Reizende-Strijdster-gerookte-eieren-carnivoor-DieetEieren, ik ben er dol op. Het maakt eigenlijk niet uit hoe het klaargemaakt is. Of het nu spiegeleieren zijn, of dat ze geklutst zijn. Ze mogen van mij ook rauw zijn, gekookt of gerookt. Dit komt wellicht omdat ze vol nutriënten zitten die je lichaam nodig heeft. Zoals bijvoorbeeld cholesterol, zeer belangrijk voor je sekshormonen en je hersenen. Dus ik eet als ik kan elke dag eieren.

Bijna elke ochtend eet ik geklutste eieren met bacon, heerlijk natuurlijk. Toch vind ik het ook wel eens lekker op een andere manier eieren te eten. Dus roken we ze ook af en toe, en pas geleden heb ik hier gevulde eieren mee gemaakt. Eiersalade leek me ook erg lekker, helaas wordt dit altijd gemaakt met mayonaise. Mayonaise zit helaas vol met zadenoliën (plantaardige oliën) en deze  zijn zeer slecht voor je gezondheid. Toevallig zag ik dat mensen eiersalade maken met boter i.p.v. mayonaise. Dit leek me interessant om eens uit te proberen. Het resultaat was om je vingers bij af te likken!

Het receptHoe-gebruik-je-een-rookoven-Carnivoordieet-Reizende-Strijdster-Carnivoor-Recept

Ingrediënten Eiersalade

8 Eieren
175 gram boter

Begin eerst met het de eieren 10 minuten koken.  Daarna giet je ze af en gooi je ze in koud water, zodat de schil er goed af te pellen is en ze afkoelen.

Nadat ze afgekoeld zijn pel je ze en plaats je ze in de rookoven op laag vuur. Als je geen rookoven hebt zal het op de barbecue net zo goed lukken, verwacht ik. Laat je vervolgens een half uur roken. Wanneer ze er goed bruin uitzien zet je het gas uit en laat je de eieren afkoelen.

Verwarm de boter au bain-marie. Terwijl de boter langzaam smelt pak je de eieren uit de rookoven en doe je ze in een kom. Pak een vork en prak de eieren in rustieke stukken. Giet vervolgens de gesmolten boter eroverheen en roer de eiersalade goed door, zodat elk stukje ei ingekapseld is met boter. Nu is je eiersalade klaar!

Doe de eiersalade in een glazen potje. Wanneer je het eet kun je (als je wilt) nog wat kruiden, zout en peper toevoegen. Al vond ik het al lekker zonder deze kruiden.

Eet smakelijk!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.