Recept: hamburger voor twee (Keto/Carnivoor)

Recept: hamburger voor twee (Keto/Carnivoor)

juli 11, 2022 0 Door Rick

Als je het echt allemaal heel strikt en simpel wilt houden prop je natuurlijk een hamburger schijf in elkaar en gooi je die zo in de pan. Ik ben wat meer gewend om verschillende smaken te hebben in één gerecht (lees: verpest smaakpalet), dus maak er wat meer werk van.

Ingrediënten:

– 600* gram gehakt   *ik gebruik als avondmaaltijd 600/650 gram voor twee personen
– FetaCarnivoordieet Carnivoorrecept Hamburger met halloumi, yoghurt, gebakken uien, en met augurk en kimchi Reizende Strijdster
– Plakjes jonge/cheddar kaas
– Ghee/roomboter
– Zout
– kruiden

Optioneel:

– Ui
– 4 plakken halloumi
– 2 augurken
– 2 eetlepels kimchi

Bereiding:

Rol het gehakt uit tot een ovaal en verdeel het dan in twee stukken. Brokkel de feta in zo klein mogelijke stukjes over het midden van de stukken uitgerold gehakt. Voeg zout toe, en eventueel kruiden en andere smaakmakers: bv knoflook, verse tijm, oregano, rozemarijn, chipotle vlokken.
Vouw het gehakt in elkaar tot bal, waarbij je zorgt dat de feta ingekapseld zit in het gehakt. Als het uitsteekt kan het nogal snel gaan verbranden of eruit vallen in de pan. Zorg dus dat het goed samengeperst wordt zodat je hamburger niet desintegreert tijdens het bakken. Daarna plet je ze.
Gooi rijkelijk veel ghee in de ban. Je burgers mogen best zwemmen in het vet. Bak de burgers aan beide kanten bruin. De plakken kaas leg je er op zodra de burger gedraaid is. Zelf prefereren we het als het niet helemaal doorbakken is, zeker met rundvlees maar ook met lamsgehakt. Half om half bak ik wel iets langer door.

Na het bakken kun je een deel van de gesmolten ghee en vet afgieten in een bakje. De dag erna is het heerlijk om dat door je roereieren te gooien als extra smaakmaker. Aanrader!

Je kunt de boel natuurlijk nog meer opleuken met ingemaakt spul (zie recept kimchi), gebakken uitjes, uitgebakken ontbijtspek en gebakken halloumi.

Ik gooi tijdens het maken van de hamburger de uitjes in een pan of in de airfryer zodat ze al wat garen. Daarna bak ik de halloumi totdat het een mooi bruin korstje heeft aan weerszijden.
Ontbijtspek bak ik krokant in een grote koekenpan, waarin ik uiteindelijk ook de hamburgers bak. Dan heb je meteen dat vet te pakken. Vervolgens het uitgebakken spek verkruimelen voor bij je hamburger.
nadat je de hamburger goed hebt gebakken plaats je die op twee borden. Vervolgens giet je een deel van de ghee af eventueel, en bak je de uitjes totdat ze mooi gekaramelliseerd zijn. Een scheutje moscatel zorgt voor nog plakkerigere bruine uitjes.

Voor wat extra smaken serveer ik er altijd augurk en kimchi bij. Dat zorgt voor een lekker zuur element in je gerecht. Gewoon in kleine stukjes door je saus roeren of op je hamburger serveren.
De ingrediënten die hieronder staan zijn voor een saus die ik (wellicht iets te vaak) eet: Stevige Dip. Deze saus bestaat uit Turkse yoghurt, knoflookpoeder, sambal, en sumak. Veerle eet alleen uitgelekte yoghurt erbij.

Ingrediënten Stevige dip:

– Turkse of goed uitgelekte yoghurt
– Sambal
– Sumak
– Knoflookpoeder
 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.