Recept: Keto Cheesecake

Recept: Keto Cheesecake

november 12, 2021 0 Door Veerle

Tijdens mijn strikte carnivoor periode maakte ik wel eens carnivoor cheesecake. Dat wil zeggen de bovenkant van de cheesecake, zonder korst of zoetstoffen. Dit vond ik erg lekker, maar ik heb ook af en toe trek in iets anders. Sinds een paar maanden voeg ik af en toe ook wat fruit toe (in kleine mate) aan mijn dieet. Dus ik besloot een keto cheesecake te gaan maken voor de lekkere trek.

Na wat speuren kwam ik een heerlijk recept tegen, maar daar mochten wat mij betreft de zoetstoffen wel uit en de verhouding wat aangepast worden. Rick en ik zijn beide nog steeds dol op kokos, dus dat zou de bodem worden.

Ik heb dit recept een aantal keren uitgeprobeerd en bijgeschaafd. Tussendoor kochten we een nieuwe oven en dat verandert altijd weer wat aan het recept. Dus de tijden zou ik ook aanpassen aan jouw oven. Ik zal neerzetten qua tijd hoe lang het volgens het originele recept moest en daarnaast hoe lang ik het in de oven stop.

Het recept

Reizende Strijdster Creme fraice

Ingrediënten Bodem

170 gram Kokosschaafsel
Snufje zout
60 gram Ghee (originele recept staat boter, maar ik vind Ghee handiger)
1 ei

Verwarm de oven voor op 170 °C

We beginnen eerst met de bodem te maken.

Smelt de boter/ghee in een pannetje.
Breek het ei en kluts het in een kom goed door elkaar, gooi de ghee/boter wanneer deze vloeibaar is rustig bij het ei. Onderwijl blijf je het ei in beweging houden met een  garde. Wanneer de boter en het ei gemengd zijn doe je er wat zout bij en als laatste de 170 gram Kokosschaafsel. Dit roer je door elkaar heen met een lepel. Zorg ervoor dat het ei/boter mengsel het kokosschaafsel omhult.

Pak een ovenschaal en kiep de bodem erin, maak het glad en druk het aan met een lepel.
Doe nu de bodem in de voorverwarmde oven, stel de tijd in op 50 minuten (origineel recept 20 minuten)

Voor de topping dien je eerst de ingrediënten op kamertemperatie te laten komen.

Ingrediënten Topping

Reizende Strijdster Monchou Bolg300 gram Monchou
50 gram crème fraiche
2 eieren
*Optioneel Mango puree of kaneel

Doe al deze ingrediënten in een kom en mix het met een handmixer totdat het goed met elkaar gemengd is. Wanneer de bodem klaar is, kun je het mengsel erop smeren en weer in de oven zetten. Wederom op een temperatuur van 170 °C, maar nu 75 minuten (in het originele recept 50 minuten)

Wanneer de cheesecake klaar is af laten koelen en daarna afgedekt in de koelkast zetten.
Tip: De cheesecake kun je beter een dag in de koelkast laten staan. Wanneer het echt afgekoeld is, dan is het echt het lekkerst.

Eet smakelijk!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.