Recept: Pizza Ei

Recept: Pizza Ei

juli 24, 2023 0 Door Veerle

Pizza Ei

Zelf heb ik een aantal recepten die ik (eigenlijk vaak Rick) volg met het maken van mijn eten. Pizza ei is nu sinds een tijd een nieuwe toevoeging aan het repertoire. Zoals je al in een ander blog hebt kunnen lezen zitten eieren bomvol nutriënten, dus dit pizza ei is ook nog eens verantwoord om te eten! Je kunt het natuurlijk alleen met kaas maken, maar voor mij is dit een pizza ei omdat er salami op zit. Na veel zoeken ben ik eindelijk een slager tegengekomen die worst koopt zonder meuk erin. Hier haal ik tegenwoordig mijn salami vandaan. En het fijne is ook nog eens dat hij het thuis bezorgt!

Recept Voor twee mensen

 Ingrediënten

 • 8 eieren
 • Zout (en eventueel kruiden zoals oregano, gerookte paprika, en knoflook)
 • Geraspte jonge/belegen kaas
 • Ghee/roomboter
 • Roomboter
 • (Ontbijtspek)
 • (Salami)
 • (Worst)

Benodigdheden

 • Roestvrij stalen pan
 • Spatel
 • Mes
 • Garde
 • Kom
 • (Schaar)
 • (Elektrische BBQ aansteker)

Instructies

Verwarm je RVS pan (liever geen teflon gebruiken!) met een royale klont ghee of roomboter. Wanneer de pan heet genoeg is doe je er 1 of meer plakken spek in. Deze kunnen lekker uitbakken terwijl jij aan de slag gaat met je ei.

Breek de 8 eieren in een kom met wat zout en eventueel wat kruiden. Ik gooi er tegenwoordig vaak oregano, kerriepoeder, knoflookpoeder en gerookte paprika bij voor een echt pizzagevoel. Mix dit alles door elkaar met een garde.

Nadat de bacon klaar is haal je deze uit de pan. De gekluste eieren gaan nu de pan in. Pak je bacon en knip/breek deze in stukjes boven je ei. Pak vervolgens de jonge/belegen kaas en rasp dit eroverheen.

Wij hebben ooit een elektrische BBQ aansteker  gekocht en deze gebruiken we eigenlijk nu voor het grootste gedeelte om de kaas te smelten boven het eitje. Wanneer de kaas gesmolten is doe ik er de plakken salami overheen, zodat deze ook wat kunnen zweten.  Wanneer je geen elektrische BBQ aansteker hebt doe je gelijk de salami eroverheen en de deksel op de pan, zodat je kaas smelt en de salami opwarmt.

Terwijl je aan het wachten bent totdat je ei gaar is, snijd je plakken roomboter en plaats je die op het bord. Dit doe ik omdat ik vaste roomboter beter verdraag dan gesmolten boter. Zo zorg ik ervoor dat ik meer vetten binnen krijg. En het is nog eens lekker ook!

Snijd het pizza ei in de pan (alleen als deze van RVS is uiteraard!) in 6 stukken en leg deze op je bord.

Eet smakelijk!!