Red je (lokale) sportschool

Red je (lokale) sportschool

november 14, 2020 1 Door Veerle

In 2019 schreef ik een hele blogpost over sporten. Vroeger was ik er zeker geen fan van, maar naar mate ik ouder werd merkte ik dat ik vast begon te zitten. Dus sport ik sinds 2013 zo’n 3 tot 4 dagen in de week. Sinds 2019 sport ik bij Fitscore in Strijen, een heel fijne sportschool met goede begeleiding en meerdere mooie ruimtes om te trainen.

Reizende Strijdster Bewandel het pad van de liefdeImmuunsysteem

Inzetten op je immuunsysteem versterken is altijd een goed idee, en zeker nu. Dit kan door voeding, contact met andere mensen, maar zeker ook door sporten. Jezelf in beweging houden, werken aan je postuur, hoe je jezelf draagt als het ware is goed voor je. Hier kun je in de sportschool aan werken, want je moet wel je spieren aan het werk zetten. Je lichaam wordt sterker en je krijgt een betere doorbloeding. Naast bezoekjes brengen aan de sportschool ga ik graag een stuk wandelen. Dit probeer ik dagelijks te doen. De buitenlucht en de zon zijn je beste vrienden. Binnen zitten en jezelf afsluiten voor alles en iedereen is iets wat je immuunsysteem niet ten goede komt. Net als angstig zijn en je niet veilig voelen. Hieronder lijd je lichamelijke als geestelijke gezondheid. In de twee maanden dat de sportscholen dicht moesten, en ik dus niet kon sporten, merkte ik dat persoonlijk zeker. Daarom probeerde ik in die periode nóg meer te wandelen. Bewegen helpt je algehele gezondheid. Net als stoppen met jezelf bang en weerloos laten maken door naar bijvoorbeeld het nieuws kijken, maar dat terzijde. Vertrouw op jezelf, en je lichamelijke zintuigen.

Minder leden

Kleine sportscholen hebben het (zoals wel meer zelfstandigen) erg zwaar in deze tijd. Mensen zeggen hun abonnement op  omdat ze bang zijn. Dit is echter totaal niet nodig. Bij de sportschool waar ik naartoe ga kun je gewoon (veilig) sporten. Alles is ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Er zijn verschillende in- en uitgangen, waardoor de afstand dus gemakkelijk gewaarborgd kan worden. Ondanks deze maatregelen zijn er veel mensen die hun lidmaatschap hebben opgezegd. Wat zonde is, want thuis op de bank bang gaan zitten is niet bepaald goed voor je immuunsysteem en geestelijke gezondheid. Om nog maar te zwijgen over de zogeheten corona kilo’s. Veroorzaakt door emotionele eetbuien of eten door verveling. Ook kunnen de klein zelfstandige sportscholen niet meer overeind blijven wanneer steeds meer mensen zich uitschrijven. Wanneer je weer wilt gaan sporten zullen er vervolgens veel sportscholen niet eens meer bestaan. En dat moeten we zien te voorkomen.

De (lokale) media

Je zou denken dat de (lokale) media deze kleine zelfstandigen wel zou steunen en een mooi artikel zouden plaatsen over hoe veilig je kunt sporten op verschillende sportscholen. Helaas is dit niet het geval. Wanneer er iets negatiefs is gebeurd om te verslaan zijn ze er wel als de kippen bij, maar hierover blijft het stil. Jammer, want ik denk dat wanneer mensen zouden zien dat je niet bang hoeft te zijn wanneer je gaat sporten er minder terugloop zou zijn. Daarom heb ik besloot ik er zelf wat over te schrijven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er nog kleine zelfstandigen blijven bestaan.

 

Krachttraining en Fitness

Reizende Strijdster Sportschool Veerle

Reizende Strijdster Sportschool Rick 02

Zoals gezegd doe ik eigenlijk voornamelijk aan krachttraining. Dit gebeurt in een aparte ruimte, waar ik regelmatig met gewichten sta te gooien. Niet letterlijk natuurlijk dat gesmijt vind ik juist helemaal niets. Deze ruimte is afgescheiden van de fitnessruimte. In zowel de krachttrainingsruimte(s) als bij de Fitnes ruimte zijn er ruime looppaden en staan apparaten op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook staan er schoonmaakmiddel en doekjes voor mensen die van tevoren een schoon apparaat willen hebben. Persoonlijk train ik graag meteen mijn immuunsysteem dus doe ik dit niet, maar de optie is er.

 

Groepslessen

Op dit moment zijn de groepslessen even opgeschort, maar Fitscore is heel creatief met oplossingen. Er zijn lessen online te volgen en je kunt je intekenen om op je tablet in de groepslesruimte in je eentje de les te volgen. Zo heb je alle materialen bij de hand en wordt deze ruimte ook nog eens benut. Net als in de lente, toen we zoveel mogelijk thuis moesten zijn, blijven ze met oplossingen komen om mensen aan het sporten te houden.

ConclusieReizende Strijdster elke dag schenkt je een nieuw begin

Het is nu wel anders naar de sportschool gaan dan 8 maanden geleden, maar wat is dat niet? Voordat je gaat sporten schrijf je jezelf in. Dan kun je 2 blokken van 50 minuten inplannen dat lijkt me genoeg tijd om binnen te trainen. Er zijn ruime looppaden met looprichtingen, een grote hoeveelheid aan apparatuur en materialen, er wordt met je meegedacht en oplossingen aangeboden. Bovendien is de sfeer en begeleiding daar super. Dus wanneer je in de Hoeksche Waard nog een goede sportschool zoekt, kan ik je Fitscore van harte aanbevelen!

 

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.