RSI en Ik

RSI en Ik

januari 24, 2020 0 Door Veerle

Al een aantal jaar had ik last van mijn polsen. Doordat ik over de jaren heen steeds meer computerwerk ben gaan doen is dit alleen maar verergerd. Vooral mijn rechterpols (omdat ik rechts ben 😉 ) had het te verduren. Om dit op te vangen ben ik ook met links de muis gaan gebruiken. Het resultaat was dat mijn linker pols ook pijn begon te doen. In juni 2018 was de pijn in mijn pols zo erg dat ik 2 maanden niets meer kon doen. Ik had RSI…
A

Jaar in jaar uitReizende Strijdster Lachen verjaargd de angstige stem in je hoofd

De term RSI wordt niet meer gebruikt, maar ik ga deze wel gebruiken. Dit omdat iedereen dan weet waar ik het over heb. RSI krijg je niet zomaar. Er gaan jaren overheen voordat het zo erg wordt dat je niets meer kunt. Ik had al periodes dat ik tijdens het sporten bepaalde oefeningen niet kon doen, omdat mijn polsen pijn deden als ik er gewicht op zette. Ook voelde het wel eens warm/koud aan en pijnlijk, maar dat ging na verloop van tijd wel weer over. Totdat het ineens niet meer over ging.

A

Rust…

Om de RSI te verhelpen heb ik 2 maanden niets in mijn atelier gedaan en in de rest van mijn dagelijkse leven ook zo min mogelijk mijn polsen belast.   De pijn was zo heftig, en emotioneel zat ik daardoor er zo doorheen, dat ik zelfs niet naar een bruiloft toe durfde. Ik was bang dat iemand dan ineens mijn hand zou pakken en mijn pols dat niet aan zou kunnen. Aardig irrationeel misschien, maar ik had continue pijn. Doordat ik veel rust hield werd de RSI wel wat minder. Het scherpe randje van de pijn ging eraf. Er moest meer gebeuren, dus ging ik op zoek wat ik kon doen om het herstel te bespoedigen.

Reizende Strijdster wees lief voor jezelf

Therapeutische massage

Een massage had ik nooit gehad en het leek me wel heel erg lekker om mezelf een keer te verwennen. Daarbij ook om te kijken of er wat aan mijn RSI gedaan kon worden. Rick is toen gaan zoeken naar een goede massagetherapeut en vond er ééntje bij ons op steenworp afstand, namelijk Massage Maasdam. De ervaring daar was waanzinnig positief, er werd door de massagetherapeut Paula echt persoonlijke aandacht gegeven. Bovendien verstaat ze haar vak en is nieuwsgierig, dus blijft bijleren. Ze ging kijken wat ze met mijn pols kon doen en na een aantal weken voelde ik al wat meer verbetering. Helaas ging het wel traag. Na een flink aantal maanden was het echter wel duidelijk verbeterd.

A
A

Sporten

Op de sportschool deed ik ook wat polsversterkende oefeningen met gewichten. Ook zocht ik wat oefeningen op die ik thuis kon uitvoeren. Eentje hielp me enorm en deze doe ik nu nog steeds regelmatig.

A

Verlengd Vasten

In november vorig jaar ging ik verlengd vasten je kunt hier lezen over mijn ervaring hiermee. Na 3,5 dag gevast te hebben was tot mijn verbazing mijn RSI praktisch helemaal weg! Dit hield een aantal weken aan, maar wanneer ik te lang aan het werk ben voel ik wel dat mijn polsen weer gaan zeuren. Wat logisch is, want lang achter elkaar achter de computer werken is voor niemand goed.
A

En nu?

Nog steeds moet ik opletten, want de pijn in mijn pols komt nog wel eens terug. Nu weet ik dat ik moet stoppen en rust moet houden, al is dat soms lastig. Dat probeer ik dan wel echt te doen, want ik weet wat me anders te wachten staat. Toch is dit wel echt een uitdaging en niet altijd lukt het me om op tijd te stoppen. Gelukkig is de ongemakkelijkheid dan weer snel weg en na het slapen is het vaak helemaal weg. Zo niet, dan houd ik langer rust en doe ik meer van mijn oefeningen.

Heb je hier ook last van gehad of heb je er nog last van?
Wat doe jij om de pijn zoveel mogelijk te beperken?
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.