Slachtbewijs Wanneer je Vlees Eet

Slachtbewijs Wanneer je Vlees Eet

juni 15, 2023 0 Door Rick

Vandaag voor Domderdag wil ik het hebben over het slachtbewijs wat in dit stuk als voorwaarde wordt gesteld om vlees te mogen eten.

Ik kwam dit artikel tegen als opmerking bij iemands bericht hoe verschrikkelijk boeren zijn die dieren houden. Een ander iemand reageerde iets met “concentratiekampen voor dieren”. Als je dan besluit om dieren te antropomorfismen, gebruik dan a.u.b. de correcte term, oftewel vernietigingskampen. Uiteraard geloof ik sowieso niet in dat soort vergelijkingen, zeker niet als je ziet hoe goed koeien het hebben bij verantwoorde boeren. Maar het is makkelijker om lekker te generaliseren en met puberale, dramatische, sentimentele termpjes te smijten. Overigens zou de gemiddelde mevrouw Blauwhaar het vast bestempelen als antisemitisme, maar dat terzijde.

Adviseur bij NGO

Eigenlijk ontaardt het sensatiegerichte flutstuk al snel in een dijenkletser:

“Consumenten zijn uit het oog verloren hoe vlees op hun bord belandt.”

Helemaal mee eens! Pijnlijk ironisch alleen dat deze ‘adviseur bij een ngo die zich bezighoudt met duurzame handel en voedselproductie’ een probleem schetst dat toepasbaar is voor iedereen, ongeacht welk dieet ze volgen. Want ja, mensen hebben inderdaad een vertroebelde perceptie gekregen. We leven nu eenmaal niet in een Disney film of andere paradijselijke alternatieve realiteit. Dat er geen dood dier op je bord ligt wil namelijk niet zeggen dat er geen grote aantallen zijn afgemaakt…
Zowel Veerle als ik hebben daar vaker over geschreven. Voor ons een behoorlijke schok toen we ons eindelijk inlazen en zagen dat ons vegetarische dieet een farce was op verschillende gronden.

Slachtbewijs

En dan het slachtbewijs. Ook helemaal prima. Dat kan ik makkelijk zeggen, want Nederland wordt nu dusdanig de afgrond in geworpen dat vlees eten sowieso in de ban wordt gedaan en zo’n slachtbewijs nooit realiteit wordt. Maar goed, ik haal dat ‘slachtbewijs’ met alle liefde. Sterker nog, ik heb actief gezocht naar goede workshops of cursussen waar je leert jagen of slachten en villen en dergelijke. Aangezien we in één van de meest serviele of ‘cucked’ landen wonen waar je een miljard regels hebt, niet eens een (serieus) wapen mag bezitten, en niet mag jagen zoals dat in veel landen mag, is dat erg lastig…

Realiteitsbewijs

Het is inderdaad goed om een keer een dier geslacht te hebben. Ons streven is om ooit zelf dieren te houden en die te slachten. (Een beetje zoals we gepoogd hebben om groente te verbouwen en talloze dieren moesten afmaken.) Kom maar op met dat slachtbewijs! Hierbij een voorwaarde: alle veganisten lopen een tijdje mee om te zien welke dieren en hoeveel daarvan worden vergiftigd, afgeschoten, gevangen, en op andere manieren worden uitgeroeid om hun ‘dierenleedvrije’ voedsel te verbouwen. Misschien kunnen we dat een Realiteitsbewijs noemen, of iets in die trant.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.