Boekrecensie – Het Mentale Gezondheid Spel

Boekrecensie – Het Mentale Gezondheid Spel

oktober 12, 2022 0 Door Veerle

Hierbij een korte blog worden over het Mentale Gezondheid Spel dat mijn broer Alwin heeft uitgegeven. Dit is een mooie aanvulling op zijn boek Gek van Mezelf, waarover ik eerder al een recensie plaatste.

Het Mentale Gezondheid Spel Alwin Ritstier Vet Gezellig Ghislaine Reizende Strijdster 01Het uiterlijk van het Mentale Gezondheid Spel

Aangezien Alwin vaak in zijn Vet Gezellig eetvideo’s commentaar levert op de vormgeving van de producten die hij test, is het niet verbazingwekkend dat de vormgeving er van het Mentale Gezondheid Spel er zo goed uitziet. De tekeningen zijn de bekende monstertjes die Alwin al geruime tijd maakt op foto’s en schilderijen. De vormgeving heeft zijn zeer getalenteerde vriendin Ghislaine verzorgt. Op de voorkant van het spel zie je een heus label prijken: Vet Gezellig Games. Dus wie weet komt er een vervolg.

 

 

 

 

Over het Mentale Gezondheid Spel

Wat zeggen de makers zelf over dit spel ?

Praten helpt! Door openheid te geven over onze mentale gezondheid gaan we de verbinding aan met anderen. We voelen ons daardoor begrepen en minder eenzaam. Het voelt fijn om je zorgen met een ander te kunnen delen. Helaas ligt de drempel vaak te hoog om het gesprek te beginnen. Het ‘Gek van mezelf’ Mentale Gezondheidsspel is een laagdrempelige manier om het gesprek over mentale gezondheid te beginnen. Het spel bevat 100 vragen om elkaar, op een andere manier, nog beter te leren kennen.

 

Wat is mijn ervaring met het Mentale Gezondheidsspel

Zelf heb ik het Mentale Gezondheid Spel al gespeeld met mijn man Rick en met een vriendin van mij. Naast wat luchtige en ludieke vragen ook veel behoorlijk lastige en persoonlijke. Het was soms lastig antwoorden op de vragen te geven, de hersenen hoorde je dan kraken. De vragen op de kaarten waren verrassend en zetten je zoals gezegd aan het denken. Het was erg leuk om elkaar wat beter te leren kennen en ik hoop het in de toekomst met andere vrienden en familie te kunnen spelen. Het zet aan tot het voeren van een gesprek en soms ben je langere tijd met een kaartje bezig, wat weer afgewisseld wordt met kaartjes waar de antwoorden vrij kort op kunnen zijn. Al met al een afwisselend spel, wat mooi vorm gegeven is. De tekst is ook in een goede grootte op de kaartjes, niet te klein en niet te groot.

 

Waar kun je het kopen?

Het Mentale Gezondheid Spel  is te koop op de webshop van Alwin zijn bedrijf Vet Gezellig. Bestel er snel één (of meerdere), want er is maar een beperkte oplage beschikbaar. Ook een leuk idee voor in de schoen of onder de kerstboom! Je kunt het niet vroeg genoeg in huis halen. Al lukt het misschien niet om te wachten met het geven, omdat je het graag al wilt spelen. 😉

 

 

 

 

 

 

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.