Sporten met (tegen)zin

Sporten met (tegen)zin

oktober 8, 2018 0 Door Veerle

Lekker sportief

Al zolang ik me kan herinneren ben ik niet sportief. De coopertest en shuttle run waren een echt hel voor me. Gymlessen waren een kwelling. We deden vaak dingen waar ik heel slecht in was. Het voelde veelal aan als niet sportieve mensen vernederen, in plaats van mensen enthousiast maken voor bewegen. De gymdocenten leken er in mijn ogen plezier in te scheppen om nieuwe manieren van vernedering te vinden. Het is dan niet zo gek dat zodra ik niet meer verplicht was te sporten, ik hier ook meteen mee ophield.

Reizende Strijdster ikwordzohigh

 

Dansen

Wel heb ik heel lang op toneelles gezeten en hierbij moest ik ook dansen. In het begin was ik hier heel slecht in. Ik kon heel slecht pasjes onthouden, mijn coördinatie was slecht en ik moest echt hard werken om het erin te krijgen. Maar het lukte me wel, omdat ik het graag wilde. Ik werd niet door de docente uitgelachen, maar het werd nog een keer rustig aan me uitgelegd totdat mijn lichaam het snapte.Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam een stuk soepeler werd en ik bewegen wel leuk vond.
In 2006 speelde ik voor het laatst mee in een theater voorstelling. Dit was bij het OT Rotterdam in de productie Penelope. We moesten hier heel veel voor rennen (maar het had gelukkig een doel) en dansen, dus ik was zeer actief bezig. Maar nadat deze voorstelling afgelopen had ging ik van 2 dagen in de week actief bezig zijn naar 0 dagen in de week.

 

Sportschool

Wel deed ik af en toe wat yoga vanuit boeken en youtube, maar qua sport ontbreekt het me aan discipline. Dus

nadat ik er een week mee begonnen was hield ik er ook weer mee op. Ik besloot in 2013 dat het tijd was om naar de sportschool te gaan. Iets waarvan ik altijd gezegd had dat ik daar geen voet in zou zetten. Maar zeg nooit nooit…..

Reizende Strijdster Neem tijd voor jezelf

Groepslessen

Groepslessen leken me dan wel leuk. Niet in de fitnessruimte, dat leek me helemaal niets. In de groepsles kon ik yoga, bodybalance, bodyCombat, BodyShape etc. volgen. Ik ging 3 à 4 keer in de week, soms zelfs 2 keer op een dag naar les toe. Ik heb ik nog nooit zoveel blessures gehad als in die tijd. Ook al vond ik de lessen erg leuk, merkte ik dat ik aardig competitief was. Ik focuste me eigenlijk nog te veel op andere mensen en wilde dingen ook beter kunnen. Dat is geen goede instelling in een les.
Na 2 jaar hield ik het gezien op de sportschool en probeerde ik het weer thuis. Niet dat dit (wederom) heel succesvol was…

 

Reizende Strijdster wortelkracht

Samen sporten

Nadat we in maart vorig jaar verhuisd waren begon het weer te knagen. Ik wilde eigenlijk wel weer gaan sporten, maar waar? Het bleef eigenlijk bij zoeken totdat Rick op een gegeven moment aangaf dat hij ook wel wilde gaan sporten. Toen zijn we naar een sportschool toegegaan in de omgeving. We konden een week gratis sporten om te kijken hoe we het daar vonden en dat beviel goed. Dit keer doe ik alleen fitness en dan met name krachttraining. En tot mijn verbazing vind ik het nog leuk ook.

 

Gevoel

Door het sporten heb ik vele malen minder last van mijn rug en voel ik me beter. We ( Rick en ik) hebben eigenlijk nooit echt zin om naar de sportschool te gaan, maar toch gaan we 3 keer in de week trouw. Wanneer ik ben geweest voel ik me toch erg lekker. Ook is het heel fijn om samen met Rick te sporten, want dan ga je toch trouw elke keer er weer heen.
Op dit moment is dit een fijn onderdeel in mijn leven en dat had ik nooit verwacht. Dus ondanks de negatieve invloed van sportdocenten ben ik toch nu wel 3 keer in de week aan het sporten. Wie had dat verwacht? Ik zeker niet.
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love