Een maand zonder suiker

Een maand zonder suiker

oktober 13, 2019 0 Door Veerle

Reizende Strijdster Fruit PeerIn de maand september at ik geen gluten, maar ook zo min mogelijk geraffineerde suiker. Zo min mogelijk is omdat ik in die maand wel bij een snackbar heb gegeten en daar een patatje oorlog heb besteld. Dit is de eniger keer (lees 3 keer) dat ik een klein beetje geraffineerde suiker binnen kreeg. Ook zeg ik geraffineerde suiker, want in veel voedsel zitten suikers. Kijk maar naar een stuk fruit. Daar zit suiker in, alleen is het slechts een van de componenten, en puur natuur. Ik zal dan ook nooit meer dan één stuk fruit per keer eten. Dat wil ik gewoon niet. Maar een klein bakje chocolade rozijntjes, blijft nooit bij maar één bakje…..

 

Suiker verslaafd

Zoetigheid was altijd wel mijn favoriet toen ik jong was. Al was ik wel vrij specifiek met wat ik lekker vond. Chocola: JA, maar dat betekende niet dat ik automatisch alles waar chocola in zat lekker vond. Appeltaart was de enige taart die ik lekker vond, maar niet wanneer er spijs in zat. Muntdrop: jazeker, maar niet alle dropjes vond ik lekker. In de afgelopen jaren ligt het aan mijn stemming wat ik lekker vind, dat kan nu zoet en hartig zijn. Wel is het nog steeds zo dat wanneer het geraffineerde suiker bevat ik het niet in mate kan eten, maar dat ik ervan blijf eten. Ook heb ik de slechte gewoonte om het dan heel stiekem te pakken en wil ik daarbij niet betrapt worden. Belachelijk, maar dat patroon zit er al zo lang in dat ik het zelfs nu nog doe, terwijl ik al tien jaar op mezelf woon.

 

Hoe het beviel

Reizende Strijdster ijsjesmonsterEigenlijk had ik er echt last van dat ik geen suiker mocht rond de tijd dat ik ongesteld werd. Helaas had Rick (mijn vriend) alleen niet in zijn hoofd dat ik ook geen suiker at in die periode, want hij had heel lief van de supermarkt een bakje chocolade rozijntjes meegenomen. Deze heb ik niet opgegeten en eigenlijk vond ik het niet echt lastig ze te laten staan. Soms riepen ze me wel, maar ik kon ze weerstaan. Wanneer ik mezelf iets voorgenomen heb, dan ga ik er namelijk ook echt voor. Rick bleef wel suiker eten, maar daar had ik geen moeite mee. Ook wanneer ik naast hem zat terwijl hij een ijsje aan het eten was voelde ik niet de behoefte er een hap van te nemen. Ik merkte dat wanneer ik trek had in suiker ik een stuk fruit at. Er is genoeg voedsel dat van nature suikers bevat, dus dat ging ik eten. Het feit dat ik in die periode ook geen graan at maakte het soms wel lastig wat te eten wanneer ik iets zoetigs wilde. Ik kon niet even snel een taart of koekjes bakken. Het maakte wel dat ik dus ook weinig bewerkte producten at.

 

 

Erna

Nadat de maand om was heb ik wel weer een bakje genomen met chocolade rozijntjes, maar ze smaakte me niet meer. Eigenlijk proefde ik geen chocola als ik ze at, maar suiker met rozijntjes. Helaas raken je smaakpapillen wel weer heel snel gewend aan zoveel suiker en ga je het toch weer lekker vinden. Echt balen, maar de verslaving is niet zo snel onder controle. Gelukkig zijn er veel producten waar zulke dubieuze ingrediënten inzitten dat ik deze sowieso niet eet. Dus heel veel valt af. Ook heb ik me jaren geleden voorgenomen om de zoetigheden die ik wel eet zo veel mogelijk zelf te maken.

 

ConclusieReizende Strijdster Chocolade rozijntjes

Nog steeds vinden mijn smaakpapillen de suiker lekker. Toch ben ik van plan dit nog minder te gaan eten. Ik voelde me echt beter in de maand dat ik dit niet at. Laatst voelde ik een enorme dip nadat ik de geraffineerde suiker op had en dit had ik niet wanneer ik een stuk fruit at. Ik wil zelf nog oplettender zijn met wat ik wel of niet eet. Dit was ik een tijdje ook, maar wanneer ik meer suiker ging eten verslapte dit.

 

Eten jullie veel producten met suiker of letten jullie op wat jullie eten? En zo ja, wat eet je dan als vervanging?

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.