Te Laag Maagzuur, Wat Doe Je Eraan?

Te Laag Maagzuur, Wat Doe Je Eraan?

augustus 30, 2023 0 Door Veerle

Wist je dat ons maagzuur een PH heeft van 1,5? Dit is gelijk aan veel aas etende dieren. Veel mensen hebben last van een te laag maagzuur, waardoor ze tegen problemen aanlopen.

Maagzuur Hoe Zit Dat Nou?

Je maagzuur maakt vooral slijm van pepsine (spijsverteringsenzymen) en zoutzuur. Dit mengt zich met je eten en doodt alle niet gewenste bacteriën en toxines. Dan gaat het door naar je duodenum (Twaalfvingerige darm). Wanneer je niet genoeg maagzuur hebt kan het zo zijn dat je niet genoeg digestive enzymes produceert bij je alvleesklier. Je alvleesklier wordt dan waarschijnlijk overspoeld door te veel insuline.

Geen Water Tijdens De Maaltijd

Wat al een begin kan zijn om je te helpen je maagzuur hoger te houden is door geen water te drinken bij je maaltijden, want water heeft een hogere PH waarde. Dus drink niets bij de maaltijd.

Het Carnivoordieet

Tijdens mijn vegetarische periode had ik vaak last van te laag maagzuur. Dit ging gepaard met de bekende zure oprispingen. Dit ging niet gelijk geheel over toen ik de overstap naar het carnivoordieet maakte. Gelukkig merkte ik dat naar mate ik langer het carnivoor dieet volgde ik geen zure oprispingen meer had. Waaruit ik de conclusie trok dat mijn maagzuur toch wel verbeterd moest zijn.

HCL en Digestive Enzymes

Tijdens mijn begin jaar op het carnivoordieet, besloot ik om mijn lichaam te ondersteunen in het proces mijn maagzuur weer omhoog te krijgen. Dus slikte ik voor een tijd de supplementen HCL en digestieve enzymen. Zelf zie ik supplementen als een interventie in plaats van iets wat ik voor altijd slik. Wanneer je in je dieet jaren lang supplementen aan het slikken bent, is het raadzaam om naar je dieet te kijken en/of te kijken of de supplementen die je slikt wel nodig zijn. Het slikken van deze supplementen heb ik een aantal maanden gedaan. Naar mijn idee had mijn lichaam dit steuntje in de rug nodig.

Weetje van de Week Parasieten in Insecten Reizende StrijdsterParasietenkuur

Na één jaar op het carnivoordieet kwam Rick het fenomeen parasieten tegen en we besloten ons daarin te verdiepen. We besloten een parasietenprotocol te doen en nadat ik dit had gedaan merkte ik dat ik vet vele malen beter kon verteren dan daarvoor.

Ik heb namelijk een slecht werkende gal overgehouden aan de slechte voeding die ik als kind kreeg (ik was toen al vaak misselijk, wat een indicatie is dat je gal niet goed functioneert) en dit werd erger tijdens mijn vegetarische fase. Ik had geen idee dat ik weken lang galaanvallen had. Daar kwam ik pas later achter toen ik me erin ging verdiepen. Na deze enorme verbetering besloot ik om een aantal keren per jaar parasietenprotocollen te volgen om de overgroei (die ontstaan is aangezien ik mezelf daarvoor 35 jaar nooit ontwormd heb) terug te dringen.

Hoe staat het met jouw maagzuur? Heb jij last van een te hoog maagzuur en oprispingen? Of had je dit en ben je er nu van afgekomen, laat me weten hoe en laat een bericht hieronder achter!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.