Tekenen om mijn eigenwaarde te vergroten

Tekenen om mijn eigenwaarde te vergroten

augustus 6, 2018 0 Door Veerle

Het is alweer een tijd geleden dat ik begon met het maken van tekeningen met tekst erbij, wat ik uiteindelijk de naam Tekeningetje van de dag gaf. De afgelopen jaren maak ik ze niet meer elke dag, maar ik heb uit die tijd wel een aardige verzameling aan tekeningen overgehouden.

 

Het beginReizende Strijdster Depri tekeningen

De tekeningen die ik maakte in het eerste semester van de kunstacademie zijn qua tekst en content niet te vergelijken met Tekeningetje van de dag. De eerste tekeningen zijn duister qua kleurgebruik en tekst. Ook zijn de teksten in het Engels in plaats van Nederlands.
Ze hebben veel met eenzaamheid en afwijzing te maken. Een diep verlangen om geliefd te zijn en bemind te worden.
In het tweede semester werden de tekeningen een stuk vrolijker qua kleurgebruik en teksten. Een terugkerend thema in deze tekeningen is toch de man die de vrouw gelukkig maakt. Ik voelde geen geluk in mezelf maar zocht het toch nog altijd buiten mezelf. Een man die me zou redden, zou vervullen van liefde etc.

 

 

Tekeningetje van de dag

Reizende Strijdster Zacht en volIn 2013 begon ik met het maken van tekeningetjes van de dag. Hiermee begon ik om mezelf op te vrolijken. Ik was al een tijdje bezig met het maken van korte inspirerende teksten en ik besloot dat het er een tekening bij nodig had. Op de meeste tekeningen zie je een meisje met krulhaar, een afbeelding van mezelf dus. Dit deed ik vooral om mijn lage zelfbeeld wat op te krikken en wat positiever naar mijn lichaam te kijken. In plaats van mezelf naar beneden te halen (wat ik in mijn hoofd vaak deed) was ik positieve dingen tegen mezelf aan het zeggen door middel van mijn tekeningen.
Na 3 jaar en 300+ tekeningen maak ik niet veel nieuw tekeningen meer, zeker niet elke dag. Wel heb ik er een aantal uitgewerkt om ooit een boek van te maken.

 

ZelfbeeldReizende Strijdster Hoe anderen over je denken is hun probleem

De tekeningen hebben me zeker een duwtje in de goede richting gegeven. Alhoewel het nog lang zou duren voordat ik mezelf voor het eerst echt accepteerde. Dit is sowieso een nooit eindigend proces. Door verschillende, soms extreme situaties, merkte ik dat ik toch weer terug viel in mijn oude denkpatroon. Gelukkig heb ik het steeds sneller door dat ik mezelf naar beneden aan het halen ben. Dan zorg ik er voor dat ik op een liefdevolle manier naar mezelf kijk. Hierbij hoop ik jou ook een beetje te kunnen helpen met mijn tekeningen.

 

 

Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.