TriStateCity – De Groenste Stad Ter Wereld

TriStateCity – De Groenste Stad Ter Wereld

maart 30, 2023 0 Door Veerle

Koeien of Krokussen

Van de week zag ik een reactie van iemand die meeging in het malthusiaanse gedachtegoed van onze leiders betreffende overbevolking, en dat vlees eten onmogelijk is omdat we met te veel mensen zijn. Hier wordt vaak genegeerd dat veel land op dit moment wordt gebruikt voor onder andere bloemen, groentes, kassen, en golfbanen. Dat er te weinig land zou zijn om ons te voeden, klopt sowieso niet. Het is meer een kwestie van prioriteiten.

tristatecity kaart Reizdende StrijdsterOverbevolking

Wat betreft die overbevolking. Op zich is Nederland zeker een drukke bedoening geworden. Dat vond koningin Juliana al in de jaren vijftig toen er hier tien miljoen mensen woonden. De bevolkingsgroei komt echter sinds die tijd amper door onze eigen voortplanting. Mensen krijgen namelijk steeds minder kinderen afgelopen eeuw, maar door de constante volksverhuizingen die voortkomen uit ‘onze’ oorlogslust.
Je mag het wegwuiven als complottheorie, maar jazeker, ook immigratiestromen creëren is een klassieke vorm van oorlogsvoering. Het verhuizen van mensen is namelijk een effectieve manier om mensen beter onder controle te houden. Omdat ze ontheemd raken, en minder culturele binding hebben met hun nieuwe omgeving. Ze voelen zich geïsoleerd, en zoals mensen in een isoleercel ervaren heeft dat psychologische gevolgen. Tegelijkertijd creëer je een spanning binnen de inheemse bevolking waarbij je mensen (nog meer) tegen elkaar op kunt zetten. Het algehele verzwakken van een cultuur dus. Zelfs antieke volkeren zoals de Maya’s gebruikten deze methode om hun dominantie te behouden. Een ander voordeel van het afbreken van de huidige cultuur is dat je meteen een nieuwe ideologie kan implementeren. De hervorming van het westen heeft immers meerdere beweegredenen.

Maar voordat we teveel afdwalen…ik zocht naar een webpagina om in een reactie te verwerken op degene waar ik eerder over schreef. Namelijk de pagina van TriStateCity.

TriStateCity

Er ligt een plan om Nederland om te bouwen tot één gigantische stad, samen met wat grensgebieden in België en Luxemburg. De zogenaamde TriStateCity. Een waanzinnig idee, in de letterlijke betekenis. Deze Domderdag gaat dus niet per se over het malthusiaanse (pessimistische/misantropische) idee van overbevolking, maar over de ideeën achter TriStateCity zelf.
Het hele bejubelen van een supermetropool is gestoord op zichzelf, maar het lachen begon pas echt goed bij het zien van het opgebruikte woordje “duurzaam”. Daarna vervolgde het lachen bij het zien van de zin “organisch gegroeide GROENE netwerkmetropool. Misschien ligt het aan mijn beperkte denkvermogen, maar hoe kan iets 1. organisch ontstaan als je er al jaren een overduidelijk gestuurd plan op hebt gemaakt? en 2. hoe is een metropool groen? Zelfs in de veelgebruikte figuurlijke betekenis van ‘groen’, dus milieuvriendelijk en duurzaam, zie ik niet hoe dit toepasbaar is op een gebied dat volgebouwd is met huizen, bedrijfspanden, industrie, asfalt(snel)wegen, en metro- en treinsporen, waarin mensen gigantische hoeveelheden elektriciteit, gas, en benzine nodig hebben. Het klinkt pas logisch als ik de omgekeerde-wereld-logica toepas. Dan zie ik zeker hoe het inderdaad ontzettend groen wordt straks in onze pittoreske TriStateCity van beton, staal en asfalt. Net als dat de wereld een mooiere plek wordt door de 2030 agenda van de Verenigde Naties, waar TriStateCity aan gelieerd is.

Stikstof

De laatste lachbui ontstond bij het lezen van de waarschuwing “PS Dit model heeft geen enkele relatie met het stikstofbeleid van de Nederlandse overheid!”
Blijkbaar zijn er mensen geweest die ze hebben gemaild. Of zien ze allerlei ‘complottheorieën’ waarin hun utopische groene paradijsje wordt aangevallen. Alles lijkt er inderdaad op dat er een bepaalde agenda achter zit. Of dat stikstof net als CO₂ op zijn minst een mooie melkkoe is. (Excuses voor het woordje melkkoe, aangezien natuurlijk juist koeien zo kwaadaardig en klimaatvernietigend zijn.)
Ik ben in ieder geval heel blij en gerustgesteld nu ze hebben gesteld dat het puur toeval is dat juist in Nederland dit antiboerenbeleid wordt uitgevoerd. Het is een geruststellend idee om belasting te betalen waarmee boeren die voor ons eten zorgen straks worden uitgekocht. Zodat we in een megastad wonen en we volledig afhankelijk worden gemaakt van import. Mijn gok is vanuit Oekraïne, aangezien dat land heel vruchtbaar is, en de geschiedenis leert dat oorlogen vaker zijn gebruikt (veelal gecreëerd) om voor een prikkie land, grondstoffen en/of bedrijven op te kopen…

Groetjes uit TriStateCity!

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.