Tweedehands Winkelen

Tweedehands Winkelen

oktober 22, 2018 0 Door Veerle

Vies?

Het is volgens sommige mensen ook heel vies om iets tweedehands te kopen. Mensen die dat vinden eten waarschijnlijk altijd met eigen bestek in een restaurant, en nemen hun eigen matras mee als ze in een hotel verblijven. Om maar twee voorbeelden te noemen. In mijn jeugd kan ik me herinneren dat alles wat er gekocht werd nieuw was. Kringlopen waren toen voor mensen die geen geld hadden, en het was echt heel zielig als je daar je spullen vandaan haalde. Waarom tweedehands als je ook nieuwe spullen kunt kopen? Toch vond ook ik het ook niets om tweedehands spullen te kopen. Daar kwam 9 jaar geleden verandering in.

 

NoodgedwongenReizende Strijdster Tweedehands kleding

In ons eerste huis was het meer noodzaak tweedehands spullen te kopen. Zoveel geld was er niet, maar je wilt toch wel wat meubels hebben om je spullen in op te bergen. Dus naast dat we van familie wat spullen kregen gingen we voor de rest naar verschillende kringlopen. Echter toen ons huis eenmaal ingericht was bleven we dit doen, want we vonden het beide leuk om er rond te snuffelen. We gingen er niet heel vaak heen, maar af en toe. We kochten nog steeds veel dingen nieuw. Dit werd eigenlijk minder toen ik meer ging lezen over welke impact je hebt op de aarde als je maar steeds nieuwe spullen blijft kopen. Ook is nieuw niet altijd beter. Meubels van oude makelaardij zitten een stuk steviger in elkaar en is vaak van beter materiaal gemaakt. Nieuwe meuk van bepaalde ketens waait vaak al om als je er tegenaan blaast en is niet gemaakt om lang mee te gaan.

Verhuizen

Toen we 1,5 jaar geleden verhuisden hebben we veel van onze meubels weggedaan naar de kringloop. Eigenlijk ging alleen het bankstel mee. Rick en ik vinden meubels van de jaren 60 & 70 heel mooi, dus toen we verhuisden wilde we dit soort meubels in ons nieuwe huis. Op één na hebben we toen deze allemaal tweedehands gekocht. Er was er eentje in jaren 60 stijl die we nieuw gekocht. Ik ben niet echt fan van dingen online kopen en deze kast viel enorm tegen in kwaliteit. Na een paar maanden hebben we hem ook weer doorverkocht. Waarna we alsnog een tweedehands kast hebben gekocht. Niets gaat boven de kwaliteit van de kasten die in de jaren 60 en 70 gemaakt zijn.
Naast goede makelij ook mooi afgewerkt en ontworpen.

 

Kleding

Tot twee jaar geleden kochten we bijna alleen maar nieuwe kleding. Dit is langzamerhand ook veranderd. Ik moet ook zeggen dat vooral voor vrouwen het aanbod enorm is. De kwaliteit verschilt per zaak aardig, maar dat zie je snel genoeg. Bij kringlopen zou je denken dat de kwaliteit altijd lager ligt, maar dit is zeker niet altijd het geval. Ook zijn er mooie schoenen (mits weinig gedragen) te vinden in de kringloopwinkels. Zowel Rick en ik scoren geregeld mooie kleding bij de kringloopwinkel. Er zijn veel vrouwen nog steeds modegevoelig, dus die kopen elke 6 weken weer een geheel nieuwe garderobe. Fijn voor mij, want veel kledingstukken zien eruit alsof ze nog nooit gedragen zijn.

 

Reizende Strijdster Tweedehands kleding 01Haute couture

Je denkt niet snel aan Haute couture als je denkt aan tweedehands kleding, maar er zijn zaken die zich hierin specialiseren. Hiermee kwam ik vorig jaar in aanraking bij Appel en Ei. Zij verkopen merkkleding voor leuke prijzen die er nog zo goed als nieuw uitziet. Dergelijke winkels zijn in heel Nederland te vinden. In dit soort zaken zit Rick alleen wel vaak op me te wachten, want vaak hebben ze maar twee rekken mannenkleding (als hij geluk heeft).

 

Winkelen

Tegenwoordig als we gaan winkelen, zoeken we uit welke kringlopen en andere tweedehands zaken er in een stad zitten. We zijn sowieso altijd wel van het uitzoeken, want een restaurant wordt ook altijd van ter voren uitgezocht. Tijdens stedentripjes gaan we dus alle kringlopen en tweedehands kledingwinkels af. Het is altijd weer een verrassing waar je mee thuis komt en in wat voor soort winkel je nu weer terecht komt. Soms vallen ze heel erg tegen qua grootte, maar soms zijn het enorme hallen. Uiteindelijk kunnen die kleintjes soms juist leuke dingen hebben, en die giganten amper wat. Zo raakt ons boekje in de auto aardig vol met adressen van kringloopwinkels van verschillende steden waar we geweest zijn. Breda, de Drechtsteden, Zwolle, Tilburg, Ermelo, Rotterdam, Utrecht en omgeving zijn al aangedaan. Eens kijken waar de volgende reis ons gaat brengen.
 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.