Van Vegetariër naar Carnivoor

Van Vegetariër naar Carnivoor

juli 24, 2021 0 Door Veerle

Zeven jaar ben ik vegetariër geweest. Door mijn compassie voor dieren speelde ik met de gedachte om veganistisch te worden. Dit gebeurde in de maanden voordat ik overstapte op het carnivoordieet. Ik probeerde één dag in de week veganistisch te eten. Dus schrapte ik ook mijn geliefde kaas van mijn menu voor die dag. Ik dank Rick nog steeds voor het feit dat hij het niet zag zitten om veganist te worden en wel kaas bleef eten. Dit hield mij toch genoeg tegen (samen met mijn liefde voor kaas) om de overstap naar een veganistisch dieet te maken.

Borderline Veganistisch

De overstap van een vegetariër (borderline veganistisch) naar een carnivoor (niet te verwarren met een omnivoor dieet) is erg extreem. Het lijkt dat, wanneer je het om ethische redenen doet, je nooit zult en kunt overstappen van een vegetarisch naar een carnivoor dieet. Naast het geen leed willen toebrengen aan dieren, kun je ook verstrikt raken in het verhaal dat wanneer je vlees eet je direct verantwoordelijk bent voor de klimaatverandering. Of wellicht denk je dat het gezonder is om als vegetariër door het leven te gaan.

Direct of indirect doden van dieren

Verreweg de meeste mensen eten geen vlees omdat ze niet willen dat er dieren sterven voor hun dieet. Helaas is het nogal kinderlijk te denken dat je kunt leven zonder ooit een dier direct of indirect te doden. De dood hoort bij het leven en er zullen altijd dieren sterven zodat wij en heel veel vleesetende dieren kunnen leven. Wanneer je  op je bordje geen stuk vlees ziet liggen, betekent dit niet dat er geen dieren gestorven zijn voor het eten wat er op je bord ligt

Reizende Strijdster VleesVlees is lekker

Er zijn ook mensen die ervan overtuigd zijn dat ze vlees niet lekker vinden. Vaak is dit iets psychologisch en niet iets lichamelijks. Het zou namelijk vreemd zijn en evolutionair contraproductief, aangezien onze fysiologie erop gebouwd is om vlees te eten. Dat ik vegetariër was, had niets te maken met dat ik vlees vies vond. Het tegenovergestelde was waar, ik vond het heerlijk. De reden was de nogal naïeve gedachte dat als er geen stuk vlees op mijn bord lag er ook geen dieren voor mijn eten gestorven waren.

 

 

Ideologische Voeding

Ook negeerde ik het gebruik van pesticide, wat ecologisch veel schade aanricht. Het was een grote denkfout dat ik vlees alleen at omdat ik het lekker vond. Dit bleek wel toen ik me ging verdiepen in welke voedingsstoffen ontbreken wanneer je vlees uit je dieet schrapt. En alles met betrekking tot voeding, waarvan ik altijd dacht dat het op feiten berustte, bleek enkel en alleen op ideologie gestoeld te zijn

 

Suiker verslaving

Mijn tijd als vegetariër, met geen tot weinig vlees is één van de donkerste tijden uit mijn leven geweest. Niet alles daarvan wil ik enkel en alleen schuiven op voeding. Toch vraag ik me wel af hoe ik met bepaalde zaken in mijn leven om zou zijn gegaan wanneer ik toen het carnivoor dieet zou hebben gevolgd. Vanaf mijn vroegste herinneringen was ik namelijk zwaar verslingerd aan suiker. Ik kon er geen mate in houden. Wanneer ik bijvoorbeeld een klein beetje chocolade rozijnen at, dan was vaak snel daarna de hele zak leeg. Wanneer ik zoetigheid at was ik wanneer ik het ene nog niet op had alweer bezig met wat ik hierna zou gaan eten. Ook gebruikte ik dit om me beter te voelen, maar haatte ik mezelf tegelijkertijd doordat dit me dik maakte.

Suïcidaal

Reizende-Strijdster-ChipsMentaal zat ik als vegetariër in een neerwaartse spiraal, wat ik probeerde op te lossen met spiritualiteit. Niet dat dit iets hielp, want zoals ik al in eerdere blogs heb besproken zag ik het leven niet meer zitten en dacht ik vaak aan zelfmoord. Lichamelijke klachten die ik kreeg, kwam ik niet meer vanaf. Bijvoorbeeld mijn RSI klachten gingen niet weg. Het werd zelfs zo pijnlijk dat ik niet naar een bruiloft durfde, omdat ik zo bang was geworden dat iemand er per ongeluk tegenaan zou stoten.

Hooggevoelig

In de tijd dat ik vegetariër was werd ik ook steeds “hooggevoeliger”. Een term waar nu continu mee gesmeten wordt. Ik kon niet goed in ruimtes zijn met veel mensen. Dan werd het te druk in mijn hoofd en voelde ik mijn energiepeil zakken. Ook kon ik niet bij bepaalde mensen zijn omdat ik dacht dat ze mijn energie weg slurpten. Mijn wereld werd steeds kleiner en kleiner. Ik lag te malen in mijn bed en viel vaak in slaap met de ‘geruststellende’ gedachte dat het zomaar zo kon zijn dat ik morgen niet wakker zou worden. Dit zou een enge gedachte moeten zijn, maar ik wilde hier niet meer zijn en het leek mij een heerlijk idee niet meer wakker te worden.

Herintroductie van Vlees

Dat veranderde toen ik weer vlees terug introduceerde in mijn leven. In de eerste weken met enkel en alleen het dagelijks eten van vlees, verdwenen de zelfmoordgedachtes als sneeuw voor de zon. Ook kon ik eerlijk in slaap komen zonder te malen, dat was een verademing. Toen ik uiteindelijk helemaal overgestapt was naar het Carnivoor dieet voelde ik een tevredenheid over mij neerdalen. Zelfs bij dingen waar ik normaal geen zin in zou hebben, of me zouden frustreren, voelde ik een verschuiving; ik had gewoon zin in mijn dag.

Fundamentele Verschuiving

Ik had ook weer energie om dingen te doen en te ondernemen. Ook hoefde ik er ‘s nachts niet meer uit om naar het toilet te gaan. Er vonden verschuivingen in mezelf plaats die ik niet voor mogelijk had gehouden. Wat helemaal fantastisch was, is dat ik na een paar maanden carnivoor te eten ik gewoon weer bij veel mensen in een ruimte kon zijn. Ik voelde me niet meer leeggezogen, maar ik kreeg er juist energie van. Ook bemerkte ik ineens dat mijn RSI klachten verdwenen waren. Daarnaast was ik verlost van mijn suikerverslaving. Ik heb nog een keer een stukje appeltaart op geprobeerd, maar het deed me gewoonweg niets meer. Mijn smaakpalet is echt compleet veranderd.

Afval als Voedsel

Reizende Strijdster frituurpan-frituren-patat-friet-snack-fastfoodDit alles is geen sprookje, dit is wat er gebeurt wanneer je voeding tot je neemt. Niet de bijproducten van een fabrieksproces, wat dus gewoon afval is, of een vulmiddel om je een vol gevoel te geven, wat je verwart met een verzadigd gevoel. Of de energiekristallen die je toch even een injectie energie geven, maar ook niet meer dan dat doet. Veel van wat als voedsel wordt verkocht is overlevingsvoedsel, iets wat onze voorouders uit pure nood aten. In het ergste geval zelfs afval wat handige zakenmannen dan weer opnieuw verpakken en verkopen als een consumptiemiddel. Dit alles kunnen ze doen zonder dat ze hoeven te onderzoek of het schadelijk is voor mensen. Zadenoliën zijn hiervan een goed voorbeeld. Dit blijkt namelijk uiterst schadelijk te zijn voor je gezondheid.

Eigen Verantwoordelijkheid

Als persoon ben ik altijd al iemand geweest die graag verantwoordelijkheid neemt voor haar eigen leven. Dus de hele slachtoffermentaliteit is mij vreemd. Ook is het depressief zijn of alle klachten die ik had nooit een identiteit voor mij geworden. Dit zie ik helaas nu wel gepromoot worden, dat je zo bent en dat daar niets aan te veranderen is. Het hele ‘andere mensen moeten rekening houden met mij verhaal’ ergert mij dan ook mateloos. Mensen laten zich graag de eigen verantwoordelijkheid afnemen. Dit is een slechte zaak, want eigen verantwoordelijkheid betekent dat je ook zelf de macht hebt om het te veranderen.

 Reizende Strijdster Volg je eigen KoersLeer jezelf kennen

Natuurlijk zijn er dingen die onmogelijk lijken of misschien niet geheel opgelost kunnen worden, maar waarom zou je het niet proberen? Feit is dat het aannames zijn en geen feiten, al worden ze zo vaak wel gepresenteerd. Of misschien is het de angst “dat je te veel verandert”, die angst heb ik veel gehad toen ik 17 was. Daar ben ik gelukkig uitgegroeid, want anders had ik mezelf nooit leren kennen. Dan had ik nooit geweten dat veel oplossingen binnen handbereik zijn.

Conclusie

Door mijn ervaring en het onderzoek wat ik deed naar voeding, ben ik anders naar de wereld gaan kijken en gaan zien hoe corrupt de wereld kan zijn. De voedingsindustrie, farmaceutische industrie, ideologische instituten, zelfbenoemde autoriteiten, die hebben het niet goed met ons  voor. En dit niet willen zien, schaadt jou uiteindelijk meer dan dat je dit onder ogen ziet, hoe pijnlijk dit ook kan zijn. Het betekent uiteraard niet dat alle mensen slecht zijn, verre van. Het betekent dat we niet alles klakkeloos moeten aannemen en kritisch moeten zijn/blijven. Net zo goed als dat je dit stuk niet klakkeloos moet aannemen. Dat is iets wat je aan jezelf en aan elkaar verschuldigd bent.

 

Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love