Veerle, wat eet jij eigenlijk op het Carnivoordieet?

Veerle, wat eet jij eigenlijk op het Carnivoordieet?

maart 27, 2023 0 Door Veerle

Na het lezen van enkele van mijn blog over het carnivoordieet zul je misschien denken “Leuk hoor dat je al die blogs schrijft over het carnivoordieet, maar wat eet je eigenlijk en hoe toepasbaar is dit in je leven?”. En misschien vraag je je af hoe goed ik me hieraan hou. Daarom dacht ik dat het wel eens tijd werd dat ik dit in een blog aan jullie vertel.

Hoe strikt ben je?

Om dit uit te leggen is het handig om eerst iets meer te weten over mijn karakter. Wanneer ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Dit is dan geen halfbakken werk en ik houd niet van opgeven, dus ik ga ook door tot het naadje. Dit kan een fijne karaktereigenschap zijn, maar kan zeker ook voor problemen zorgen. In het geval met dieet is het wel handig, want je kunt niet binnen een week, maand of soms zelfs 1 jaar of 2 jaar zeggen of iets wel of niet werkt. Dus er is wel een mate van doorzettingsvermogen (in het begin) nodig. Ik heb niet altijd zin in alleen maar een stuk vlees, maar het is dan weer niet zo dat vlees me gaat vervelen. Ik vind vlees heel lekker, dus dat is zeker geen probleem.

Verziekt

Waar ik tegenaan loop is dat ik op een standaarddieet ben grootgebracht. Er zijn dus veel smaken die ik nu ik het carnivoordieet volg ‘moet’ missen. Naar deze smaken verlang je dus wel soms. Ik denk dat wanneer je die smaken niet kent je ze ook niet zou missen, en dat dit probleem zich niet zou voordoen. Het hangt dus af van de mate waarop je als mens verziekt bent. Tegenwoordig zijn veel mensen in het westen namelijk verziekt. Ze zijn verslaafd aan de combi suiker, vet en zout, en eten veel te veel.

De hang naar deze combinatie zul je nooit helemaal wegkrijgen, en deze strijd moet je elke keer aanbinden. Voor mij werkt het om te weten wat bepaalde dingen met je doen lichamelijk. Doordat ik weet welke schade plantaardige oliën zoals zonnebloemolie in je lichaam aanrichten houdt dit mij tegen om chips te eten of bij de snackbar een patatje oorlog te halen. Geloof me, de trek hierin is er zeker!

Ja oké, maar wat eet je nou?

Strikt genomen bestaat het carnivoordieet uit vlees en zout (sommige mensen laten zelfs zout weg). Dit is voor mij echt te extreem. Zelf ben ik een ‘dirty carnivoor’, zoals het genoemd wordt. Ik eet namelijk ook eieren, kaas, yoghurt en drink af en toe rauwe melk. Eigenlijk is wat ik eet elke dag wel nagenoeg hetzelfde. In het begin at ik nog wel geregeld andere stukken vlees, maar uiteindelijk krijg je toch favoriete gerechten. Rund is in ieder geval de hoofdrolspeelster in mijn dieet. Dit is gezien de voedingswaarde en het nutriëntenprofiel aan te raden.

Reizende Strijdster VleesHoe mijn dag er qua eten uit ziet

In de ochtend eet ik eieren met wat kaas eroverheen, vaak met spek. In de middag (als ik eet) eet ik bijvoorbeeld rauwe gemarineerde bieflappen met boter en Parmezaanse kaas, tartaar, ambachtelijke knakworsten, of frikandellen van de boer met een yoghurtdip. Als avond eten eet ik meestal gehakt, hier kun je goed mee variëren. Wanneer je elke dag een hamburger eet kun je deze elke keer anders laten smaken door verschillende kazen in en op de burger te doen. Je kunt balletjes maken of het gehakt rillen, dus er zijn verschillende manieren waarop je gehakt klaar kunt maken, waardoor je ook hiermee gevarieerd kunt eten. Verder wissel ik af tussen puur rundvlees of gemengd gehakt. Groot voordeel is dat gehakt vrij goedkoop is, oftewel fijn voor de portemonnee.

Daarbij eet je wanneer je gehakt neemt ook steeds verschillende stukken van het rund. Onze boer vertelde namelijk dat de samenstelling bij hen elke periode weer anders is. Soms zitten er zelfs heel dure stukken doorheen, omdat mensen deze in die periode niet kopen. Je eet zodoende veel gevarieerder dan wanneer  je elke dag rib eyes eet.

Recepten

Om het gemakkelijk te maken heb ik de recepten die ik vaak eet ook op mijn blog staan. Dus mocht je nog eens een recept nodig hebben, kun je deze hier vinden.

Snack

Gerookte eiersalade
Keto Cheesecake

Klein gerecht

Coquilles

Om mee te nemen

Frittata

Lunch

Gemarineerd rundvlees

Pizza Ei

Hoofdgerecht

Hamburger
Kipgerecht
Poké Bowl

Overleving eten

Pemmikan

 

 

Ik hoop dat ik je een inkijkje heb gegeven over hoe ik eet. Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot wat ik eet, laat ze dan onder het blog achter!

 

Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.