Verlengd Vasten

Verlengd Vasten

november 14, 2019 0 Door Veerle

Verlengd vasten is iets waar ik lange tijd geleden al over las en me wel interessant leek om een keer te doen. Vooral omdat mensen die dit gedaan hadden een aantal gezondheidsklachten hiermee oplosten. In het verleden heb ik hier ook wel eens mee geëxperimenteerd, maar voorbij de 60 uur kwam ik toen niet. Dus hield ik het bij minimaal 18 uur en maximaal 24 uur vasten op een dag. Aangezien de voorgaande keren dat ik het probeerde niet echt fantastisch verliepen, zag ik er als een berg tegenop om dit weer en keer te doen. Verlengd vasten is eigenlijk iets wat je doet voor gezondheidsredenen.(overbodig volgens mij, dat zeg je al eerder)

A

Gezondheidsredenen

Verdrietig konijntje

Je voelt het al aankomen, de gezondheidsredenen om verlengd te gaan vasten kwamen er. Eigenlijk waren deze er al, maar niet dringend genoeg. Mijn houding tegenover verlengd vasten veranderde na mijn menstruatie in oktober. Ik dacht dat ik af was van mijn pijn door gember shots te nemen, helaas was dit niet het geval. Mijn menstruatie is vaak pijnlijk, maar die van de afgelopen keer spande wel de kroon. Het begon al in de weken voorafgaand met voorpijn. Dit had ik wel vaker, maar dit keer was het intenser. De pijn in mijn onderrug en mijn onderbuik voelde pijnlijker aan, en emotioneel ging het ook niet goed. Ook het neerslachtige gevoel was er, maar vele malen sterker dan andere keren. Een paar dagen voordat ik ongesteld werd, voelde het al aan of ik het elk ogenblik kon worden. Kleine krampen en gerommel in mijn onderbuik. Uiteindelijk toen ik ongesteld werd was de pijn intens. Ik kon helemaal niets, de pijnstillers drukte het wel wat weg, maar ik voelde de pijn er nog steeds doorheen. Ik kon er niet van slapen en ook twee dagen niets ondernemen.

A

Reizende Strijdster Snake juiceSnake Juice

Ik ben al 2 jaar aan het vasten en dit zou moeten helpen met het oplossen van ongemakken en ziektes in de je lichaam. Alleen kwam ik er later achter dat ik niet lang genoeg vast om dit proces in gang te zetten. Een aantal keren heb ik 48 uur en 1 keer 60 uur gevast, maar dit was al een lange tijd geleden. Meestal vast ik met water, maar wanneer je langere tijd vast kun je beter Snake Juice drinken. Dit drankje is bedacht door Cole Robinson. Hij is een aardig intens persoon, om het maar mild uit te drukken. Niet iedereen kan zijn geschreeuw en gescheld aan. Dit kan ik me goed voorstellen, maar het is zonde, want zijn informatie is het waard om je hier doorheen te waden. Hij doet veel onderzoek en probeert alles eerst zelf uit. Wat ik ook mooi aan hem vind is dat hij totaal niet uit is op geld, hij wil alleen maar mensen helpen.

A
A

Verlengd vasten

Na het bekijken van zijn video’s en zelf op onderzoek uit te gaan besloot ik toch verlengd te gaan vasten met alleen Snake Juice. Dit wilde ik tot dinsdag volhouden, dus in totaal zou ik dan 6 dagen gaan vasten. Ook wilde ik (als het lukte) de laatste dag droog vasten. Ook had ik besloten om dit aan te grijpen om weer te beginnen met mediteren.  Het leek me vooral fijn om te mediteren wanneer Rick aan het koken was. Zodoende hoefde ik deze geurtjes niet te ruiken. Dus wanneer hij ging koken ging ik lekker mediteren. Hieronder het verslag hoe dit me verging.

Dag 1Reizende Strijdster degeest

Woensdag 16 oktober heb ik ’s avonds voor het laatst gegeten. Op donderdag heb ik mezelf gewogen en woog ik 55 kilo. In de ochtend ben ik gaan sporten. Dit ging goed, maar dat was voor mij niet verbazingwekkend. Eigenlijk sport ik altijd in de ochtend wanneer ik nog niet gegeten heb. De eerste dag had ik nog de hoop dat ik kon blijven sporten… In de middag en avond heb ik in mijn atelier gewerkt, dat ging allemaal goed. Die avond viel ik wat onrustig in slaap.

Dag 2

Naar de tweede dag van mijn verlengde vasten toe had ik een beetje onrustig geslapen. Het was vooral lastig om in slaap te komen en blijven doordat ik mijn hart bijzonder goed in mijn lichaam voelde kloppen. Ik woog 54,5 kilo. Helaas voelde ik me niet goed genoeg om te gaan sporten. Overdag was ik een beetje misselijk en had ik een lichte hoofdpijn aan mijn rechterkant. Gelukkig ging het wel goed genoeg om in mijn atelier te werken. Halverwege de dag voelde ik me een beetje flauw dus nam ik wat zout in. Tegen het begin van de middag ben ik met een lichte hoofdpijn gaan mediteren. Daarna leek het me heerlijk om te gaan douchen. Dit pepte me enorm op en ik had weer meer energie. Die avond had ik een verjaardag en hier ben ik dan ook heen gegaan. Het was daar vrij warm en hoewel ik wat Snake Juice bij me had heb ik daar niet veel van gedronken. Dit bleek een grote fout te zijn… Wat begon als een kleine hoofdpijn groeide uit tot een heftige. Gelukkig gingen we niet laat weg en was het pas pijnlijk toen we al thuis waren. Ik ben meteen naar bed gegaan en heb voordat ik ging slapen een glas water gedronken. Ik had ergens gelezen dat hoofdpijn kwam door te weinig water ten opzichte van de mineralen die je in de Snake Juice gooit. Dus leek het me verstandig een glas water te nemen in plaats van Snake Juice. Daarna ben ik slaap gevallen, helaas moest ik er 3 keer uit om te plassen.

Dag 3

Die nacht heb ik naast dat ik er 3 keer uit moest wel oké geslapen. Nog steeds kon ik mijn hart goed voelen kloppen. Gelukkig was de hoofdpijn weg toen ik wakker werd! En dit zonder medicatie, daar was ik erg blij mee. Medicatie haalt je uit je vast, dus ik wilde dat vermijden. Deze dag besloot ik lekker een tijdje in bed te blijven lezen en kwam er ook pas laat uit, rond een uur of tien. Net als de voorgaande dagen ben ik eerst op de weegschaal gaan staan en ik zag dat ik 53 kilo woog. Daarna ben ik weer mijn atelier in gegaan. Dit ging eigenlijk best goed, want ik had aardig wat energie. Helaas werd dit minder naar de middag toe. Het ging aan het eind van de middag niet fantastisch en rond de tijd dat Rick ging koken ben ik weer gaan mediteren. Na de meditatie ging het net als de voorgaande dagen weer beter. Die avond heb ik weer hetzelfde geslapen als die dagen daarvoor. Oftewel enigszins onrustig doordat ik mijn hartslag goed voelde klopp

en.

Dag 4

Al tijdens het wakker worden en opstaan voelde ik me heel loom in mijn hoofd, en mijn lichaam was heel traag. Het was een heel gedoe om de weegschaal onder de gootsteen vandaan te schuiven. Daarop zag ik dat ik 52,5 kilo woog. Ik hoopte dat na het douchen ik me wel beter zou voelen, maar helaas. Doordat ik me heel slap voelde moest Rick me helpen met aankleden. Het ging ook niet beter en ik besloot om half 2 dat ik weer wilde gaan eten. Na 91 uur heb ik mijn vast dus doorbroken. Doordat ik met Snake Juice had gevast hoefde ik niet rustig aan met bouillon te beginnen met eten. Dit moet namelijk wel wanneer je met water vast. Ik ben met een appel begonnen en heb daarna een klein schaaltje met ontbijtgranen op.

A

De dagen erna…

Eigenlijk ging het prima zodra ik weer at. Het enige wat anders was, waren de kleinere porties die ik at. Ook had ik vooral zin in groente en vette vis en totaal geen hang naar suiker of “slecht”eten. Er wordt vaak beweerd dat je dan gaat overeten en ik kan uit ervaring zeggen dat je daar geen behoefte aan hebt. Wel viel ik die dag daarna nog een halve kilo af, maar daarna stabiliseerde dat ook weer. Het is nu een maand later en ik weeg nu 53 kilo, dus ik ben één kilo aangekomen. In de drie dagen dat ik vastte ben ik niet vaak beneden geweest, dus het was fijn dat dit weer kon. Wat ik helemaal fijn vond was dat ik de dagen na het doorbreken van mijn vast weer kon gaan sporten. Rustig aan opstarten, dat wel. Maar na 3 dagen was ik weer terug op mijn oude niveau.

A

                                         Lichamelijke veranderingen

Reizende Strijdster Weegschaal

En wat is er lichamelijk gebeurd? Qua gewicht is dit duidelijk, in totaal ben ik in 3,5 dag 3 kilo afgevallen. In de weken daarna ben ik wel weer één kilo aangekomen, maar daarna bleef het stabiel. Door het detoxen had ik tijdens het vasten wat witte aanslag op mijn tong, dit schraapte ik weg. Naar mate ik langer aan het vasten was verdween deze aanslag ook weer. Tijdens het vasten heb ik geen een keer gespoeld met olie ’s ochtends of mijn tanden gepoetst. Ik had voor het vasten last van teruggetrokken tandvlees, maar dit herstelde zich tijdens het vasten. Sinds een aantal jaar heb ik last van RSI (het mag niet meer zo heten, maar iedereen kent deze term, dus daarom gebruik ik hem). Na het vasten was dit bijna weg. De uitstraling van mijn bovenarm naar hand was er niet meer. De enige keer dat ik weer een beetje last krijg is wanneer ik te lang achter elkaar achter de computer zit. Dus ik let nu veel beter op en neem voldoende pauze. Dit herstel was voor mij geheel onverwacht en ik ben er dan ook heel blij mee! Tot nu toe ben ik nog niet ongesteld geworden, dus ik kan niet zeggen of het vasten heeft geholpen om de menstruatie minder pijnlijk te maken.

 

ConclusieReizende Strijdster schoonheidkomtvanbinnen

De Snake Juice kwam op een gegeven moment wel mijn neus uit, en ik voelde me niet op en top. Toch ben ik echt heel blij dat ik het heb gedaan. Vooral omdat ik er qua gezondheid wat aan heb gehad. Ook doet het wat met je zelfvertrouwen, want je hebt het toch maar 91 uur volgehouden zonder eten. Wat ik ook echt bijzonder vond om te merken was dat ik tijdens het vasten zoveel positiever was en me geestelijk een stuk beter voelde. Ook had ik geen last van een hongergevoel tijdens het vasten.

Mocht je zo iets hebben van “dit wil ik ook wel een keer doen”, dan is mijn advies wel om zelf echt op onderzoek uit te gaan. Kijk naar de ervaringen van verschillende mensen. Weet wat je kunt verwachten en stel je erop in. Wanneer je nog nooit gevast hebt is het verstandig om eerst met Intermittent Fasting te beginnen. Bouw het raam van vasten op, dus begin niet met verlengd vasten. Je moet echt je zelfvertrouwen hierin opbouwen. Luister naar je lichaam. Ik wilde dit 6 dagen volhouden, maar trok er na 3,5 dag de stekker uit. Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om weer te gaan eten.

Ik ben wel nieuwsgierig of jij ook aan het vasten bent en hoe dit bevalt.

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.