Vitamine C op het Carnivoor dieet

Vitamine C op het Carnivoor dieet

mei 17, 2023 0 Door Veerle

Wanneer je het carnivoor dieet volgt zijn er altijd wel mensen in je omgeving die zich zorgen maken om je. Hetgeen je het meeste hoort, is dat je met alleen vlees eten een vitamine C tekort oploopt. Al die zorgen zijn uiteraard niet nodig, maar om de zorgen over vitamine C op het carnivoordieet weg te nemen besloot ik hierover in een apart blog aan te wijden.

Scheurbuik

Wanneer je een vitamine C tekort hebt, dan zul je dit zeker merken, je krijgt namelijk scheurbuik. Dit klinkt niet echt aantrekkelijk, want één van de symptomen zijn losse tanden of kiezen. Nu volg ik dit dieet al 3 jaar en in die tijd zijn mijn tanden meer solide geworden en mijn tandvlees is ook sterk verbeterd. Ook andere mensen die het carnivoordieet minstens zo lang volgen vertonen hier geen tekenen van. Wanneer je geen koolhydraten in je dieet hebt, zoals bij het carnivoordieet het geval is, heb je niet zoveel vitamine C nodig.

Vitamine C uit Dierlijke Producten

Toch is er ook al meer dan 100 jaar is er wetenschappelijk aangetoond dat vers vlees niet alleen scheurbuik voorkomt, maar ook geneest. Recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een ketogeen dieet volgde een hogere vitamine C- spiegel hadden dan deelnemers met een matig koolhydratendieet. Zelfs wanneer deze slechts 4% van de calorieën uit koolhydraten haalden, maakte dit het moeilijk om aanzienlijke hoeveelheden vitamine C uit niet-dierlijke bronnen te verkrijgen.

Graan VS Gras Gevoerd

Recent (2007) onderzoek gepubliceerd in Meat Science Journal bevestigt dat vers graangevoerd rundvlees ongeveer 1,6 mcg/g vitamine C bevat en dat dit in grasgevoerd vlees zelfs 2,56 mcg/g is. Dit betekent dat wanneer je op een carnivoordieet 390 gram vers grasgevoerd vlees eet of 625 gram vers graangevoerd vlees je scheurbuik voorkomt.

Vitamine C en Fruit

Conventionele wijsheid zegt ons dat om vitamine C binnen te krijgen je fruit moet eten Jus d’orange wordt hierbij vaak als een bron van vitamine C genoemd. Het klopt dat er in sinaasappelen vitamine C zit. Weet je wat er nog meer in een sinaasappel zit? Suiker, heel veel suiker. En laat dit er nou voor zorgen dat de vitamine C niet opgenomen wordt door het lichaam. Het lichaam geeft voorrang aan de suiker (glucose) en hierdoor wordt de opname van vitamine C geblokkeerd. Al de vitamine C wordt afgevoerd en in de toiletpot gedeponeerd.  Het brengt vooral gammel tandglazuur en een suikerverslaving.

Bron:
doctorkiltz

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.