Vlees Eten is een Verslaving

Vlees Eten is een Verslaving

juli 13, 2023 0 Door Veerle

Wanneer je met mensen praat over het carnivoordieet hoor je dat er vreemde dingen geasserteerd worden met betrekking tot vlees. Bijvoorbeeld dat je alleen vlees zou mogen eten van dieren die kleiner zijn dan dat jij bent. Terwijl rundvlees juist zo goed is voor je. Ook hoor je dat mensen vlees eten als verslaving bestempelen.

Vlees verslaving

Verslaving is toch echt iets compleet anders dan het (dringende) verzoek van je lichaam om essentiële nutriënten binnen te krijgen die in vlees zitten. Je bent net zo verslaafd aan vlees eten als dat je verslaafd bent aan ademhalen. Je hebt het nu eenmaal nodig om gezond te leven. Dat is in mijn ogen ook de reden dat veganisten vaak proberen vlees na te maken, omdat ze iets missen in hun dieet.

De Ware Verslaving: Suiker

Een ware verslaving voor mensen is echter wel suiker. Met het eten daarvan lichten delen van je brein op die ook oplichten met het gebruik van bijvoorbeeld cocaïne. Het lijkt er zelfs op dat suiker nog verslavender is dan cocaïne. Een echte harddrug dus, waar je als kind lekker verslaafd aan gemaakt wordt.

Vlees Verzadigd

Vlees werkt zo niet in het lichaam. Wanneer je vlees eet en het lichaam verzadigd is, zegt het “stop!”. Dat merk ik zelf ook. Ik kan dan gemakkelijk mijn vork neerleggen. Mezelf volproppen met vlees lukt mij inderdaad niet, en ik kan mezelf niet misselijk eten met vlees zoals met snoep en andere zoetigheid wel kan. Ook verlang ik niet naar vlees zoals ik (als een junkie) naar suiker/koolhydraten verlangde.  Wanneer ik bijvoorbeeld een caramelshortbread aan het eten was, verlangde ik al naar het volgende stuk. Dan kon ik echt geen mate houden en at ik net zo lang totdat ik me misselijk voelde. Dát is pas een verslaving, eentje waar ik gelukkig nu geen last meer van heb.

Hoe ervaar jij het eten van vlees? Kun jij jezelf wel misselijk eten?

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.