Vlees Ongezond en Niet Voedzaam ?

Vlees Ongezond en Niet Voedzaam ?

juni 1, 2023 0 Door Veerle

Vind je lezen ook zo vermoeiend? Geen zorgen! Het RIVM en het OnderVoedingscentrum hebben de oplossing voor je! Tatatada!!! Met trots presenteren we je het Nutri-score label, HET label voor mensen die zelfs te moe zijn om naar de ingrediëntenlijst te kijken en blind willen vertrouwen op zelfbenoemde autoriteiten. Ben je toch wel nieuwsgierig aangelegd, dan kun je in mijn blog lezen hoe de Nutri-score tot stand is gekomen en hoe ze hebben moeten sjoemelen met het algoritme om rood vlees van een A label naar een D label te krijgen.

Hierbij licht ik er ééntje uit in deze Domderdag, alle artikelen over Nutri-Score kun je hier vinden.

Vlees = Slecht

Niet geheel onverwachts heeft een gezond stuk rood vlees een heel lage score. We moeten nu eenmaal stoppen met vlees eten. Dit was eerst niet zo bij het algoritme, maar na wat gesjoemel kwam eindelijk de gewenste score eruit. Zo zie je maar weer dat met wat creatief ‘wetenschapperen’ je gewoon je doel kunt bereiken.

Nutriënten

Dat vlees bomvol nutriënten zit en dus werkelijk de label superfood verdient, is een feit. Maar nu moeten wij geloven dat dit stuk vlees slecht voor je is. Nu zou ik zelf nooit meer vlees uit de supermarkt kopen, zolang er nog een slager en een boer is bij wie ik het kan kopen. Dat neemt echter niet weg dat een D label op een natuurproduct waar alles inzit wat je nodig hebt als mens om je te voeden één van de vele aanwijzingen is dat we in de omgekeerde wereld leven.

Want oh ja, cola vol chemische suikervervangers heeft een B label! 🤡

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.