Vleesvervangers zijn zo populair

Vleesvervangers zijn zo populair

maart 23, 2023 0 Door Rick

Gekochte Media

De wat trouwere lezers van onze artikelen zijn inmiddels bekend met de term Gekochte Journalisten en/of de meer omvattende term Gekochte Media. Zo niet, is hier een boekentip.
Vandaag kijken we naar dit bericht uit clownswereld waarin ze vleesvervangers, oftewel frankensteaks, onder onze aandacht brengen. Alweer!

Zoals altijd komen de gekochte media in actie om ons het tegenovergestelde van de werkelijkheid wijs te maken. Dit keer is het de falende verkopen omtoveren tot grote successen.

Beyond sausage Reizende Strijdster carnivoordieet worst vegan planteneters beyond meat fake meatFrankensteaks & Beëlzeburgers

De realiteit is namelijk dat deze bedrijven gigantische verliezen draaien, omdat mensen hun experimentjes niet in hun giechel willen duwen. Logisch, als je ziet wat een toxische ingrediënten er in hun Frankensteaks & Beëlzeburgers zitten. Soja is een populaire, maar zadenolie kan natuurlijk ook niet ontbreken. Vleesvervangers zijn nu eenmaal hyperbewerkte producten waarbij de koper volledig afhankelijk wordt van zowel de fabrikant als de supermarkt. Toegegeven, een kip de nek omdraaien of een koe slachten is ook een uitdaging, maar sec gezien niet onmogelijk. Geen enkel mens kan echter in zijn gewonemensenkeuken een Beyond Burger maken.

Duur…zaam?

Helaas geloven mensen niet in de heilzame werking van vlees en het belang van alle nutriënten die er in zitten. Dat zou namelijk de laatste en zeer welkome nagel in de doodskist betekenen van hun gruwelijke creaties. Gelukkig lijkt de smaak ook nergens naar, behalve als je het overlaadt met saus en aankleedt met broodjes en wat al niet meer.
Verder is niet alleen de smaak een probleem, ook de prijs. Je betaalt 19,78 euro per kilo voor Beyond Burgers. Bij de boer hier betaal ik 13,50 euro per kilo rundgehakt, en bij de slager net geen 11 euro. Beide leveren kwaliteitsvlees uit de regio, in plaats van een product wat meerdere continenten heeft bereisd. En nogmaals, vlees dat je voedt en sterk maakt of houdt, tegenover duur vergif.

Beyond meat stocks Reizende Strijdster carnivoordieet worst vegan planteneters beyond meat fake meatStayin’ Alive!

De verkopen vallen juist gigantisch tegen. Onder het bericht diverse links naar artikelen hierover. De enige reden dat die bedrijven nog bestaan is de berg investeringen. Denk aan humanitaire heiligen zoals Bill Gates, Jeff Bezos, en James – testosteron is een toxine – Cameron. Omdat we nu eenmaal die fabriekstroep moeten gaan eten in plaats van echt vlees. Mensen willen het ondanks alle propaganda gelukkig nog steeds niet eten, zelfs niet tijdens (gecreëerde) vleestekorten afgelopen jaren…
Die tendens zie je overal ter wereld, wat hoopvol is. Want als je dan besluit om minder of geen vlees te gaan eten (beter van niet), laat dan alsjeblieft deze troep alsnog links liggen. Kook dan liever een lekkere maaltijd met verse ingrediënten die je theoretisch zelf zou kunnen verbouwen/plukken.

De daverende successen van vleesvervangers:

Alternative proteins leaving investors Queasy

Beyond Meat: Be Prepared For Further Pain

Beyond Meat´s very real problems: Slumping sausages, mounting losses

Fake meat fail

 


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.