Volgzaamheid via Voeding (deel 1)

Volgzaamheid via Voeding (deel 1)

januari 15, 2021 0 Door Rick

Ons huidige dieet is hervormd zonder enige daadwerkelijke wetenschappelijke onderbouwing. Bij voeding zie je een duidelijke trend: vlees moet eruit. Maar waarom eigenlijk? Is het wel echt om onze gezondheid te redden? Of zijn er wellicht andere redenen om ons vlees te onthouden? Hetgeen wat ons duizenden jaren geleden gemaakt heeft tot wie we nu zijn? Rick zal dit alles in een tweeledig blog behandelen.

Reizende Strijdster Vleestax (of Klimaat) plaatje

Sustainable Development Goals

Vleestax

Alles wijst erop dat we worden geforceerd om steeds minder vlees te eten. Er wordt van alles wordt toegedicht aan onze vleesconsumptie om ons te overtuigen hoe stout we zijn als we vlees blijven eten. Nu steeds meer mensen het financieel kunnen permitteren, zie je dat er andere machten worden ingezet om ons te overtuigen dat we toch echt (bewerkte) planten in onze voeding moeten opnemen. Een logische stap is de vleestax die wordt ingevoerd. Ja je leest het goed; niet een suikertax, maar de vleestax….

Vleselijk Logische Voeding

Deze hetze tegen vlees is door lieden als Ancel Keys ingezet die rood vlees in onze voeding probeerde te linken aan allerlei kwalen. Daaropvolgend werden er allerlei dubieuze studies gepubliceerd waarbij ze vlees als de boosdoener probeerde weg te zetten. Veelal is de schade aan het menselijke lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld suikers (dus ook graanproducten), zadenolie, antinutriënten, en vezels op vlees geschoven. We zijn steeds zwakker, zieker, en dikker geworden terwijl we steeds minder vlees zijn gaan eten. Magischerwijs wordt er ons verteld dat het toch de schuld van vlees is.

Klimatige Voeding

Reizende Strijdster Kunstmest fabriek

Kunstmest fabriek

Vervolgens is er een verhaal gebouwd om het klimaatverhaal te linken aan vlees. De klimaatbeweging wordt net als met voeding het geval is, gevoed vanuit ideologie en winstbejag. Het is niet verbazingwekkend dat deze twee zaken mooi verenigd worden om ons te manipuleren. Zo zie je dan ook dat in de SDG’s (Sustainable Development Goals) vanuit de Verenigde Naties het klimaat wordt verweven met allerlei andere zaken, onder andere dieet. Het onfeilbaar en objectief oogende gezicht van De Wetenschap wordt hierbij misbruikt, zonder mensen eerlijk voor te lichten. We klakkeloos aannemen dat het beter is om allerlei groente en fruit te importeren in plastic bakjes, zakjes, en blikken potjes. Vaak uit lage loonlanden met erbarmelijke werkomstandigheden, vervoerd met dieselschepen en vliegtuigen.

“Kunstmest, wat naast onnatuurlijk (de naam zegt het al) zeer milieuvervuilend is”

Dit alles wordt voorgespiegeld als zijnde beter dan dat we vlees eten dat ergens in de buurt op een weiland heeft staat te grazen. Bovendien put je met groente- en fruitteelt de aarde (nog meer) uit. Terwijl je bij gedegen veehouderij juist weer teruggeeft aan de aarde en zorgt dat de bodem vruchtbaar blijft. Want hoe moet het zonder vee? Juist, met kunstmest, wat naast onnatuurlijk (de naam zegt het al) zeer milieuvervuilend is. Het is al met al een aanval op de natuur, en uiteraard op ons dieet – oftewel op de planeet en onze gezondheid.

 

 Ethiektactiek

Reizende Strijdster tomaat-pijn

Gevoelige tomaten

Voor wie klimaatverandering niet gruwelijk genoeg vindt klinken, is er het gefabriceerde ethische dilemma. Als enige dier op de planeet zijn we hier ontvankelijk voor, en daar wordt gretig misbruik van gemaakt. Vlees opnemen in je voeding is per definitie moord, maar eten van planten is louter fantastisch. Er wordt natuurlijk voorbij gegaan aan het feit in hoeverre planten levende, gevoelige, en zeer intelligente wezens zijn. Dat was al in 1973 te lezen in The Secret Life of Plants, en sindsdien komt er steeds meer aan het licht over de karakteristieken van planten die duiden op meer intelligentie en gevoel dan we aanvankelijk dachten.

 

“Miljoenen dieren worden moedwillig of semi per ongeluk doodgemaakt”

Sowieso zie je een tendens dat hoe minder ons eten op ons lijkt, hoe minder moeite we ermee hebben, of moeten hebben. Daarbij negeert men stelselmatig dat er miljoenen dieren moedwillig of semi per ongeluk worden doodgemaakt (op gruwelijkere manieren dan vee) bij het verbouwen van gewassen voor menselijke consumptie. Blijkbaar is het leven van een koe meer waard dan van insecten, muizen, ratten, konijnen, vossen, herten, en talloze andere dieren. Over ethiek later meer, want dat is dusdanig ingewikkeld dat het een eigen blog waard is.

De Antivleesagenda

Deze blog werd te lang, dus volgende week deel 2. Deze zal gaan over hoe voeding al sinds mensgeheugenis gebruikt wordt als machtsmiddel. Zeker in de vorige eeuw werd dit pas echt tot in de puntjes uitgedacht, met een plan voor de toekomst. De toekomst waar wij inmiddels al een tijdje in zitten…

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.