Waarom ik Stopte met Vasten en Waarom ik Weer ben Begonnen

Waarom ik Stopte met Vasten en Waarom ik Weer ben Begonnen

mei 10, 2023 0 Door Veerle

Eind 2017 kwam ik Intermitterend Vasten tegen en de jaren daarna heb ik hier meerdere blogs over geschreven op mijn website. In ongeveer twee jaar tijd verloor ik 30 kilo en hield ik wat los vel over, vooral bij mijn borsten. Hiervoor liet ik me in januari 2020 opereren. Na mijn operatie stopte ik een lange tijd met vasten.Reizende Strijdster depressie

Carnivoor dieet

In 2019 kwam ik het carnivoordieet tegen, wat mij vooral aantrok waren de vele mensen die vertelde hoe dit dieet effect had gehad op hun mentale gezondheid. Na veel over het carnivoordieet geleerd te hebben dankzij lezingen, boeken en ervaringen van andere mensen besloot ik dit dieet te gaan volgen. Wel nam ik een transitieperiode van twee maanden in acht om mijn lichaam de kans te geven de overstap goed te maken (wat achteraf een veel te korte tijd was).  Nadat ik geopereerd was startte ik het carnivoordieet. Toentertijd leek mij het combineren van het vasten en een nieuw dieet geen goed idee. Ik besloot me te concentreren op het carnivoordieet en het herstel na mijn operatie.

Niet meer Vasten

Zoals met wel meer dingen gaat sleet het erin dat ik niet meer vaste. Na verloop van tijd had ik eigenlijk ook helemaal geen zin meer in om er weer mee te beginnen. Strikt gezien deed ik nog wel aan een milde vorm van Intermitterend vasten, aangezien ik nog steeds niet vroeg in de morgen at. Echter, de lange vasten van 20+ deed ik een lange tijd niet meer.

Afvallen

Heel veel mensen vallen af bij het carnivoordieet, maar ik niet. Tijdens het vasten was ik 35 kilo afgevallen en daarvan kwamen in de 2,5 jaar weer 5 kilo bij. Niet meer dan dat, toch vond ik dit niet fijn. Want met gewicht is het een glijdende schaal, en voor je het weet kruipt het toch langzaam weer omhoog. Dit heeft trouwens niet uitsluitend met je dieet te maken, ook elektromagnetische straling en niet meer aarden kan hier aan bijdragen. Dus ik besloot om het vasten, de strategie waar ik erg veel baat bij had gehad, afgelopen februari weer op te pakken.

Weer Vasten

Dit bleek eigenlijk een stuk gemakkelijker dan dat ik dacht. Het is net zoals met sporten. Wanneer je dat lange tijd weer oppakt, is het makkelijker omdat je spieren het zich herinneren.  Zo was het eigenlijk ook met vasten. In het begin moest ik weer even wennen, maar al gauw was ik 24 aan het vasten. Ik vast nu weer langere periode en waar ik vroeger moeite had met langer dan 24 uur vasten, vast ik nu wel 36 tot 46 uur. Meer zal ik hierover delen in toekomstige blogs!

 

Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.