Wat is Diatomaceous Earth ?

Wat is Diatomaceous Earth ?

oktober 25, 2023 0 Door Veerle

Diatomaceous earth, wellicht heb je er weleens van gehoord. Het is de Engelse naam voor diatomeeënaarde, een soort poeder dat oogt en aanvoelt als ietwat grauwe talkpoeder. Het is bekend onder de namen diatomeeënaarde, kiezelgoer, kiezelgur of diatomeuze aarde. Je kunt het inzetten om parasieten in je lichaam te doden, maar er zijn ook nog andere toepassingen voor dit poeder. In dit blog wil ik gaan bespreken wat Diatomaceous earth is. In andere blogs zal ik wijden aan het inzetten van Diatomaceous earth.

Kunstwerk van Klaus KempFossiele Skeletjes Van Eencellige Algen

Diatomaceous earth is fijngemalen gruis dat bestaat uit fossiele skeletjes van eencellige algen, de zogenaamde diatomeëen. Deze gefossiliseerde algen afzettingen zijn over de hele wereld te vinden. De oude Grieken gebruikten diatomeeënaarde om bouwmaterialen te maken, zoals bakstenen en blokken. Later werd het populair in Europa voor verschillende industriële toepassingen. Diatomen zijn zo klein (5 tot 200 micron; 1 micron is 1 duizendste van een millimeter) dat je een microscoop nodig hebt om ze te zien. Gemiddeld passen er 50 tot 100 diatomeeën op de punt van een naald. Er zijn zelfs mensen die er kunstwerken mee maken. Bekijk bijvoorbeeld deze YouTube video: The diatomist, Klaus Kemp

Silica

 

Diatomaceous earth komt voor in zoet, zout en brak water. De diatomeeën in Diatomaceous earth bestaat ​​grotendeels uit een chemische verbinding die silica wordt genoemd. Silica wordt in de natuur vaak aangetroffen als onderdeel van alles, van zand en rotsen tot planten en mensen. Omdat de cellen van deze algen een hoog gehalte aan silica bevatten, bevat het gedroogde sediment dat uit deze fossielen wordt geproduceerd ook een zeer hoog silicagehalte. Diatomaceous earth is dus een geconcentreerde bron van silica, wat het uniek maakt. Hoge concentraties silicium zijn o.a. in het lichaam te vinden in alle bindweefsel, haren en nagels. Naast zuurstof is silicium het meest voorkomende element op aarde.

Er zijn twee hoofdtypen diatomeeënaarde:

  1. Voedselkwaliteit, die geschikt is voor consumptie.
  2. Filterkwaliteit, die oneetbaar is, maar veel industriële toepassingen heeft.

Zorg er dus voor dat foodgrade Diatomaceous earth koopt, in Nederland kun je dezen op verschillende sites vinden.

Had jij al eens van Diatomaceous Earth gehoord? Laat het hieronder achter in de reacties.

Bronnen

Budgetongediertebestrijden
slimlin
bio-ron

 

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.


 

Spread the love