
Wat is het Carnivoordieet ?
Sommige mensen willen ons laten geloven dat vlees eten niet meer van deze tijd is. Een vreemde bewering, want hoe kan een superfood zoals rood vlees niet van deze tijd zijn? Gelukkig zie je toch dat genoeg mensen zich niets aantrekken van dit soort propagandaleuzen. En ook de interesse in het carnivoordieet groeit hier in Nederland. Dat heeft onder anderen te maken met de media, die dit dieet al decennia op een negatieve manier onder de aandacht brengen. Grappig genoeg zie je dat hierdoor mensen juist het carnivoordieet vinden. Media bedankt! Voor dit Weetje van de Week wil ik graag kort vertellen wat het carnivoordieet eigenlijk inhoudt.
Wat is het Carnivoordieet
Kort gezegd eet je met dit dieet alleen producten van dierlijke oorsprong. Voornamelijk vlees en vet van grazende dieren, rood vlees dus. Koeien is de meest gangbare keuze, maar lam is een andere uitstekende keuze. Ook kun je vis eten, gevogelte, eieren en zuivel. Als specerij gebruik je zout. Je hebt gradaties waarin je het carnivoordieet kunt volgen. Zo heb je bijvoorbeeld strikt carnivoor en dirty carnivoor. De strikte carnivoren eten alleen zout en rood vlees, sommige alleen rauw vlees zelfs. Anderen gebruiken nog eieren en zuivelproducten zoals boter, kaas, yoghurt en melk. De zogenaamde dirty carnivoren, waar ik er eentje van ben.
Wanneer ben je Carnivoor?
Strikt genomen eet je al een carnivoordieet wanneer je voeding voor 70% uit dierlijke producten bestaat. Echter zie je dat mensen hun klachten pas zien verdwijnen wanneer ze echt een lange tijd niets anders dan dierlijke producten eten. Dus geen groente, fruit, granen en plantaardige oliën. Je schrapt al deze producten zodat je lichaam de kans heeft om te helen en niet continu geïnflammeerd is door alle toxines en antinutriënten die in planten te vinden zijn.
Transitie
Ik kan het niet vaak genoeg benoemen: wanneer je de overstap naar het carnivoordieet maakt, is het verstandig dit rustig aan te doen omdat je anders tegen problemen kunt aanlopen. Je overstap zal anders zijn wanneer je zoals ikzelf van een vegetarisch/veganistisch dieet komt dan wanneer je nooit vlees uit je dieet hebt geschrapt. Mocht je dit lastig vinden kan ik je hier ook mee helpen. Het belangrijkste is dat je het vertrouwen krijgt dat je dit dieet kunt volhouden. Sommige mensen kunnen in één keer koffie, suiker en dergelijke schrappen, maar de meeste mensen hebben meer baat bij langzaam het voedsel waar ze verslaafd aan zijn af te bouwen.
Veel succes met het starten (of voortzetten) van het carnivoordieet! Er zijn op mijn blog meerdere uitgebreide artikelen over te vinden. Mocht je wat begeleiding nodig hebben kun je ook altijd een sessie bij mij inboeken, ik help je graag verder!
Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?
Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.