Wat we kunnen leren van de Masai en Batwa

Wat we kunnen leren van de Masai en Batwa

september 17, 2021 0 Door Veerle

Wat we kunnen leren van de Masai kun je nu lezen in mijn blog, ik denk namelijk dat wij veel van hen kunnen leren. Door naar hen te kijken, hebben we een venster in het verleden waar mensen nog gezond waren en niet geplaagd werden door geestelijke of lichamelijke ziekte. Dit laatste is hetgeen wat mij ertoe heeft gezet om op onderzoek uit te gaan. Mijn voedingszoektocht begon namelijk toen ik Candida kreeg. Toen ben ik om hiervan af te komen het Candida dieet gaan volgen.

Wat zou mijn leven anders zijn gelopen als toen al het Carnivoor dieet op mijn pad was gekomen… Het feit dat ik Candida kreeg en dit op wilde lossen d.m.v. voeding was de aanzet tot het doen van onderzoek. Allereerst kwam ik uit bij de bewering dat veel groente eten de oplossing is en dat je vlees niet nodig hebt of dat het zelfs schadelijk voor je is. Ik ben daardoor uiteindelijk nagenoeg vegetariër geweest en 7 jaar lang at ik praktisch geen vlees. Toch voelde ik me nooit echt prettig op dit dieet en uiteindelijk kwam ik uit op het Carnivoor dieet. Voordat ik het wilde gaan proberen heb ik eerst veel onderzoek gedaan en hierbij kwam ik eigenlijk al vrij snel de naam Weston A. Price tegen.

Weston A. Price

Weston A. Price

Weston A. Price

Weston A. Price was een tandarts en tandheelkundig wetenschapper, die bijna 10 jaar lang de gehele wereld over reisde om de geheimen van gezonde mensen te ontdekken. Op zijn zoektocht reisde Weston A. Price samen met zijn vrouw honderden steden en 14 landen af. Hij bezocht afgelegen gebieden en vond mensen in perfect gezonde staat. Mensen hadden perfecte tandbogen, weinig tot geen tandbederf en een hoge weerstand tegen tuberculose. Dit was bij de mensen die hun inheemse voeding aten, zoals de Masai. De mensen die een westers dieet hadden geadopteerd zoals het eten van witmeel, plantaardige oliën en voedsel uit blik, degenereerden. Ze kregen een misvormde kaakstructuur, scheve tanden en kiezen, artritis en een lage weerstand tegen tuberculose.

Hij deelde zijn bevindingen met zijn collega, kennissen en patiënten en deze spoorden hem aan zijn boek te schrijven. Let wel: dit alles speelde zich af in de jaren 30 vorige eeuw. Toen was er dus al bekend dat voeding een belangrijke rol speelt in de gezondheid van mensen. Toch worden zijn bevindingen genegeerd en vormen de bevindingen van charlatans zoals Ancel Keys (een visfysioloog) de “wetenschappelijke” basis van onze voedselrichtlijnen. Ancel Keys, met zijn krenten uit de pap halende 7 landen studie (wat oorspronkelijk 20 landen waren, maar met de complete data klopte zijn theorie niet meer).

Masai

Reizende Strijdster MassaiWeston A. Price bezocht o.a de Masai, een stam in Afrika. Deze mensen eten alleen maar vlees en drinken melk en bloed. Melk en vlees worden overigens nooit gecombineerd. Dus op de dag dat ze vlees eten, drinken ze dus geen melk en vice versa.  De voedingsdeskundige Mary Ruddick, was zeer benieuwd of de Masai nog steeds zo aten en besloot hen vorig jaar een bezoek te brengen. Wat bleek, de Masai eten en leven nog steeds hetzelfde als dat ze deden toen Weston A. Price ze bezocht. Ze hebben allen een perfect gebit, zijn mentaal en lichamelijk gezond, en sterven van ouderdom in hun slaap. Er zijn ouderen bij van 120 jaar die geen artritis hebben en de dagen dat Mary er was elke avond danste. De kinderen zijn rustig en hebben geen driftbuien, dingen als ADHD en/of depressie. Ze zijn verder heel open en vertrouwend en kunnen dus bij iedereen in slaap vallen.

Batwa

Ook bezocht Mary een stam die het minder goed is afgegaan, namelijk de Batwa. Deze leefde eerst in het bos, maar zijn daar uitgedreven in het begin van de jaren ’90, vorige eeuw door nieuwe regelgeving om de apen te ‘beschermen’. Door de bemoeienissen van de ‘milieuactivisten’ en ‘humanisten’ is de gezondheid van deze mensen danig achteruit gegaan. Van origine zijn ze jagers, die het hele jaar door 3 keer per dag vlees aten. Toen ze uit het bos gedreven werden hadden ze geen geld en geen verstand van agricultuur, er was dus een probleem gecreëerd.

Nu is hun vleesconsumptie zo laag dat ze maar 2 keer per jaar vlees eten. De oudere generatie heeft wel zijn gezondheid behouden, maar de jongere generatie, de kinderen van 3 of 4 jaar oud hebben last van een opgeblazen buik door parasieten, iets waar de voorgaande generaties nooit last van hebben gehad. Je ziet dat hoe verder in de generatielijn je gaat (wanneer ze  een modern dieet geadopteerd hebben), hoe zwakker mensen worden. De degeneratie is bij de Batwa nog steeds niet zo ver doorgezet dat ze chronische ziektes kennen, en ook de vrouwen ervaren daar nog steeds geen menstruatie pijn. Ook hebben ze geen auto-immuunziekte of kanker en ze sterven nog steeds niet jong. Daar moeten waarschijnlijk enkele generaties overheen gaan…

Misantropie
Vermomd Als Filantropie / Ouderwetse Koloniale Arrogantie

We kunnen zien wat er gebeurt wanneer wij als westerlingen (ergo bedrijven en ‘filantropen’, die deze activisten financieren) ons gaan bemoeien met mensen die in harmonie leven met hun omgeving. We schaden de natuur, dieren en de mensen. De Batwa boeten nu met hun gezondheid en tradities door de bemoeizucht van ‘milieuactivisten’, oftewel bemoeizuchtige westerlingen met hun superioriteitscomplex. Onze geestelijke gezondheid en lichamelijke gesteldheid is in het westen in de loop der jaren alleen maar achteruit gegaan. En nu veroordelen we deze mensen tot hetzelfde lot. In plaats dat we naar ze kijken als een voorbeeld, hoe we eigenlijk nog steeds zouden moeten eten en leven. Of zijn we nog steeds net zo arrogant als de vroegere kolonisten en denken we dat deze mensen achterlijk zijn?

 

Reizende-Strijdster-weeseigenwijsWe zijn niet meer in harmonie met elkaar, onze omgeving en ons lichaam. We hebben ons laten afsnijden van onze natuur en van ons gevoel, we zijn God kwijt. Dit hebben we vervangen door wetenschapisme (niet te verwarren met de zuivere discipline wetenschap). Een ideologie die zo corrupt is dat degene die de rekening betaalt gelijk krijgt, ook al zegt de data het tegenovergestelde. En wanneer die rekening betaald wordt door grote bedrijven, zoals Cargill, Kellogs, Coca Cola, de farmaceutische industrie etc. weet je eigenlijk wel dat je deze ‘onderzoeken’ beter gelijk in de papierbak kunt gooien. Ik zeg niet dat je mij blindelings moet vertrouwen, maar vertrouw dan ook niet blindelings de (zelfbenoemde) autoriteiten. Jouw gezondheid is heilig, en dat zul je zelf moeten beschermen!

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.