Way Back Machine

Way Back Machine

maart 1, 2023 0 Door Veerle

We hebben al een aantal jaar last van censuur. Artikelen die ineens weg zijn of waarvan de inhoud veranderd is. Daardoor worden referenties naar bepaalde websites ‘gefactcheckt’ als onwaar, terwijl die informatie wel degelijk op die site stond ooit. Dit is één van de redenen waarom ik bij mijn artikelen over het Voedingscentrum altijd printscreens maak.

Way Back Machine pagina

Helaas heb ik geen grip op links buiten mijn website en helaas gebeurt het wel eens dat links dood zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk de Way Back Machine! Dit is het internet archief. Je kunt hier zien wanneer een artikel op een website gewijzigd is en wat de inhoud ervan was. Dit bleek bijvoorbeeld zeer handig toen ik mijn blog over Calorieën Misleiding op Voedingslabels schreef en ik een document daarvoor zocht dat verdwenen was. Met de Way Back Machine werd dit probleem zo opgelost en kreeg ik het betreffende PDF document alsnog te pakken.

De Way Back machine is dus echt een handig gereedschap in tijden zoals deze. Doe er dus je voordeel mee!


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.