Wol versus Plantaardige Kleding

Wol versus Plantaardige Kleding

januari 23, 2023 0 Door Veerle

Zoals bij de meeste mensen tegenwoordig is de meest natuurlijke kleding die ik draag gemaakt van katoen. Wol was niet iets wat veel in mijn kast te vinden was. Maar met de rijzende energieprijzen ben ik op meerdere fronten in mijn leven gaan kijken wat ik kan doen om de energielasten te drukken. En mij leek kleding één van de eerste dingen waarmee ik kon starten.

Kleding

Uiteraard is een goede bloedsomloop het eerste wat aangepakt moet worden. Die van mij is aanzienlijk verbeterd toen ik het carnivoordieet ging volgen. Soms heb je dat je handen of je voeten nog steeds niet helemaal warm willen blijven. Dan kun je ook wat wisselbaden nemen. Daarnaast kun je natuurlijk een elektrische kachel bij je neerzetten om jezelf te verwarmen ipv de hele ruimte. Maar na het lezen van The Invisible Rainbow leek me dat geen goed idee. Waarmee kun je jezelf dan wel warm houden? Bingo! Met kleding. Dus nu leek het me zaak om meer wollen kledingstukken aan mijn garderobe toe te voegen.

Schaap dansend Poezita Reizende Strijdster WolMeer Wol

Vroeger had ik altijd het idee dat ik niet tegen wol kon, want die grove wollen truien waren verschrikkelijk kriebelig. Maar dit is niet het enige soort wol dat er is, je hebt ook hele zachte en fijne wol soorten. Ik besloot dus van de zachte wolsoorten ondergoed, hemden, een basis coltrui en een legging te kopen. Ik had al lekkere wollen sloffen en heb ook meerdere wollen truien tweedehands kunnen scoren. Ook heb ik wat sokken gekocht bij een bedrijf in Rotterdam, want ik wil ook graag lokale bedrijven steunen. Helaas waren de sokken van Rick die ik daar gekocht had binnen een maand al stuk en was de klantenservice daar dusdanig slecht dat ik hier niet meer iets ga kopen.

Onverwachtse bijwerking

Zoals gezegd heb ik wollen producten gekocht om mezelf te verwarmen, maar ik merkte al snel meer voordelen bij het dragen van wol. Zoals ik al in een eerder artikel heb geschreven heeft het carnivoor dieet ervoor gezorgd dat ik minder zweette en dat mijn zweet ook minder penetrant rook. Toch kon ik niet vaak shirts meerdere dagen dragen. Er hing dan toch wel een lucht in de oksels. Dit was anders bij de kleding die van wol gemaakt was. Deze roken niet of nauwelijks, ook al had ik gigantisch gezweet. En wanneer er wel een luchtje aan zat dan liet ik het een nachtje wapperen en dan kon ik het de volgende dag gewoon dragen. Dit betekende dus ook dat wollen kledingstukken niet vaak in de (hand)was hoeven. Nog een onverwachte bonus dus.

Trui Wol SchapenBamboo vs Katoen

Mijn garderobe bestaat nog steeds uit kleding gemaakt van katoen. Een paar jaar geleden kwam ik producten gemaakt van bamboo op het spoor en dit leek me wel wat. Helaas is het mijn ervaring dat zweetlucht heel snel in bamboo trekt en dit dus geen geschikt materiaal is. Bamboo en katoen ademen niet, wol wel. Dus eigenlijk steekt wederom een dierlijk product in kwaliteit met kop en schouders uit  boven een plantaardig product.

Synthetisch

Mijn garderobe ben ik dus aan het veranderen, kleding gemaakt van synthetische stof gaat er sowieso uit. Ik wil uiteindelijk alleen nog maar natuurlijke kleding aan mijn lijf hebben. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en dit orgaan neemt ook dingen op. Wie weet wat er allemaal je lichaam “in lekt” wanneer je synthetische kleding draagt.

Wol als overwinnaar

Wol is dus in mijn ogen de overwinnaar, het houdt je warm en ademt tegelijkertijd zodat je niet broeierig wordt. Het houdt daardoor ook veel minder geurtjes vast en kan dus meerdere dagen gedragen worden. Ik heb mijn wollen ondergoed alleen nog maar in de winter veel aan gehad, dus ik ben benieuwd hoe ik het vind om in de zomer te dragen. Wel weet ik dat ik al mijn synthetische ondergoed gelijk de vuilnisbak in gooi, en er alleen nog maar natuurlijke materialen direct op mijn huid toegestaan zullen zijn.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.