Zweet en het Carnivoordieet

Zweet en het Carnivoordieet

juli 4, 2022 1 Door Veerle

In dit blog wil ik het hebben over transpiratie wanneer je een carnivoordieet volgt. Is het zo dat je meer zweet op dit dieet of dat je meer stinkt? Voordat ik aan dit dieet begon had ik het er met iemand over, dat ik overwoog om het carnivoordieet te gaan volgen. Deze zei mij dat ze mensen kende die dit dieet volgde en dat ze aardig hard stonken wanneer ze met hen getraind had. Zij vond ze dus in ieder geval vies ruiken wanneer ze gezweet hadden.

Reizende Strijdster Vlees

Meat Sweat

In het Engels heb je de term ´Meat sweat´. Dit is wanneer iemand heel veel vlees eet en daarna heftig gaat transpireren. Vaak wordt er bij dit vlees ook aardig wat andere dingen geconsumeerd, dus ik  betwijfel of dit door het vlees komt. En jezelf aftrappen met eten is nooit een goed idee, wat het eten ook is. Na meer dan 2 jaar keto/carnivoor te eten heb ik aardig wat vlees op en ik heb nog nooit last gehad van heftig transpireren na één van mijn maaltijden.

 

 

Klotsende Oksels

In januari 2020 zijn Rick en ik geheel overgestapt naar het carnivoordieet na een transitie van drie maanden (achteraf was dit veel te kort). Hiervoor waren we 7 jaar nagenoeg vegetariër en kampte met verschillende gezondheidsklachten, waaronder depressie inclusief suïcidale gedachtes. Naast dit alles zweette ik ook aardig veel. Wanneer ik me aan had gekleed en van de trap naar beneden liep, had ik vaak beneden al klotsende oksels. Hier heb ik al van kinds af aan last van en nog plantaardiger gaan eten veranderde hier niets aan.

Geen deodorant

Jaren geleden las ik al over deodorant dat dit aardig toxisch was, en het sowieso geen goed idee is om zweet tegen te houden. Dus ik besloot ik ongeveer 7 jaar geleden geen deodorant meer te gebruiken. Dat was dus veel de armen naast mijn lichaam houden, want ik vond het vreselijk als iemand mij zou ruiken. Toch heb ik sinds die tijd nooit meer deodorant gebruikt. De consequentie was dat ik dagelijks al mijn topjes, ondershirts, jurken en truien in de was moest gooien. Ik zweet namelijk overal doorheen, dus dat was veel wassen draaien.

Zweet minder

Na overstappen op het Carnivoordieet merkte ik veel positieve verschillen op, maar het was eigenlijk een aantal weken geleden dat ik ineens bedacht dat transpiratie daar ook één van was. Helaas weet ik niet sinds wanneer ik hier minder last van heb, maar zeker al een aantal maanden. Ik kan nu truien, topjes en jurken meerdere dagen aan, mits het niet heel warm is natuurlijk of ik lekker in de tuin heb staan rauzen.😉 Toch stink ik lang niet zo erg meer.

Schrap planten

Wat ik tegenkwam toen ik ging zoeken hoe je zweet minder kon ruiken zag ik dat wanneer je niet wilt dat je zweet stinkt je tomaten moet schrappen.Nou dat is bij mij gelukt, al een lange tijd geen tomaat meer op. Ook knoflook schijnt een grote boosdoener te zijn.

Meerder factoren

Het zal wel met verschillende factoren samenhangen, zoals bijvoorbeeld je hormoonhuishouding wat bij mij altijd een rotzooi is geweest. Dit is zeer waarschijnlijk te wijten aan de ladingen zadenoliën die ik mijn hele jeugd gegeten heb in plaats van dierlijk vet en roomboter. In plaats daarvan at ik smeerbare olie van Becel, en “bak” olie van Zeeuws Meisje. Mijn moeder dacht namelijk dankzij de plantaardige propaganda dat dierlijk vet je dik maakt. Aangezien ik nu al meer dan 2 jaar geen zadenoliën meer consumeer, zou het kunnen dat hierdoor mijn hormoonhuishouding iets meer op orde gebracht is. Al kan het 7 jaar duren voordat je deze troep ook daadwerkelijk je lichaam uit hebt gewerkt…

Conclusie

Het feit dat ik minder zweet kan dus zeker met het carnivoordieet te maken hebben. Wat ook geholpen zou kunnen hebben, of wellicht een bijdrage heeft geleverd is aarden  Zowel aarden en het carnivoordieet zorgen voor minder inflammatie, wat je lichaam weer tot rust brengt. Wat de reden ook is, ik ben erg blij dat ik minder zweet en dus ook minder stink.

 


Heb je begeleiding nodig met het carnivoordieet of met het vasten?


Reizende-Strijdster-Coach-vasten-en-carnivoor


Heeft mijn informatie je verder op weg geholpen?
Overweeg dan om een (eenmalige) donatie te doen.

Of doneer via je Paypal account naar reizendestrijdster@gmail.com
Kies bij het overmaken voor een vriend, zo ontvang ik de gehele donatie en gaan er geen transactiekosten vanaf.